Tippeligaen 2011: Brann - Tromsø IL

 

Spesielt for Brann var det viktig å stå igjen med tre poeng etter møtet med Tromsø. Hjemmeseier ville holdt liv i bergensernes gullhåp og sendt nettopp gjestene fra nord bak seg på tabellen. Slik gikk det ikke for hjemmelaget.

Etter en jevn åpning i et regntungt Bergen, sørget Rodolph Austin i det 23. minutt for å sende Brann i føringen fra straffemerket. TIL-keeper Robin Malmqvist gikk ut og felte Bentley, som var på et stormende løp bak gjestenes forsvar etter et flott gjennomspill av Kim Ojo. Straffen var soleklar, og Austin plasserte den sikkert i høyre hjørne.

Hjemmelaget passet på å holde mye på ballen og presse Tromsø høyt i banen etter straffemålet. På den måten holdt Brann bortelaget unna de store sjansene nesten helt fram til pause. Med bare ett minutt igjen av førsteomgangen viste imidlertid TIL fram en effektiv side av seg da Mostafa «Mos» Abdellaoue enkelt satte inn utligningen. Brann-forsvarer Birkir Sævarsson fikk en fot på stikkeren fra Kara, men ballen havnet likevel perfekt i beina på Mos. Den Vålerenga-innleide spissen nølte ikke og skjøt inn sitt tiende seriemål for sesongen kaldt til høyre for Piotr Leciejewski.

I annen omgang lyktes Tromsø mer i sitt offensive spill, og kampen begynte å bølge begge veier. Mos var farlig frampå da han etter 59 minutter var alene med keeper, men heldigvis for vertene skled han i skuddøyeblikket. Like etterpå var Brann nær å ta ledelsen da Erik Mjelde forsøkte seg på volley fra skrått hold. Åtte minutter før slutt kom Tromsø til omgangens største sjanse. Fra dødlinjen la innbytter Steffen Nystrøm inn til Magnus Andersen, som alene og uhindret på 16-meteren skjøt ballen like over mål.

Poengdelingen gjør at Tromsø fortsatt besitter annenplassen fem poeng bak toppen. Serieleder Molde kan øke forspranget sitt etter søndagens bortekamp mot Aalesund. Brann ligger på tredjeplass, poenget bak TIL.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø, bildet fra Nordlys.).

Oppdatert: 26.08.2011

Del dette: