Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Vålerenga IF

Helge Haugen blir gratulert som matchvinner.

Første omgang:
Vålerenga presser på fra start, og det mest dominerende laget i denne omgangen. Etter spilte ti minutter, kommer Oslo-laget til sitt første farlige innlegg. Ballen heades i retning mål, men TIL-keeper Marcus Sahlman tar affære. Gjestene får corner og denne slås vekk. Men like etter treffer ballen TILs høyre målstang etter et overraskende VIF-skudd fra langt hold. Før omgangens første kvarter er omme, får Vålerenga to cornere på rad og Sahlman redder et hardt skudd. Deretter kommer Remi Johansen til TILs første avslutning. Dessverre går skuddet høyt over mål.

Ved henholdsvis spilte 18 og 20 minutter prøver Sigurd Rushfeldt og Mohammed Ahmed seg på å score. Ved frispark legger Ruben Yttergård Jensen opp til «Rush». Ballen får bra fart, men går utenfor. «Mo» sitt skudd har ikke nok kraft i seg, og går dessuten rett på Vålerenga-keeper Lars Hirchfeld. Det neste som skjer er at får VIF ny corner som Sahlman bokser ut. For gjestene blir det symptomatisk at de ikke får uttelling på det de skaper foran TILs mål.

Ved spilte 24 minutter skjer det hele Alfheim har ventet på: Rushfeldt sender ballen inn i Vålerengas nettmasker! 1-0-scoringen kommer etter et fint innlegg fra Johansen, som treffer Ahmed like ved høyre stolpe. Han skyter på mål, men ballen ender opp hos spissveteranen som avslutter jobben. «Rush» forsøker seg på ny scoring fra distanse når første halvtime er rundet, men Hirchfeld sender ballen over mål. I de siste minuttene før pause er det Vålerenga-spillerne som trykker mest på. Laget kommer til et farlig skudd som Sahlman redder, og får samlet sett tre cornere før dommeren blåser av.

Andre omgang:
I åpningsminuttene virker Vålerenga sulten på en redusering, men det er hjemmelaget som scorer. Etter fem minutter slår Johansen igjen et godt innlegg, og innbytteren Helge Haugen øker TILs ledelse til 2-0. Dette er for øvrig midtbanespillerens første mål på Alfheim. Snart prøver Yttergård Jensen seg på et skudd på mål fra 15 meters hold, men dette går utenfor.

Etter 62 minutter gjør gjestene et bytte som skal komme til å gjøre en forskjell: Bengt Sæternes kommer inn for «Moa». Ved spilte 71 minutter kommer et hardt skudd fra VIF som Sahlman må anstrenge seg for å ta, men jevnt over lykkes gjestene dårlig i å komme til gode avslutninger. TIL-forsvaret er kompakt, men Oslo-laget får uttelling på ett scoringsforsøk. 11 minutter før ordinær spilletid er over, setter Sæternes Vålerengas første og eneste mål. Han skyter først på Tom Høgli, snapper returen og scorer. Det legges til tre minutter, men snart reiser publikum seg klappende takfast. De er med rette overbevist om at kampen går i «Gutans» favør. Resultatet i vårens siste kamp på Alfheim blir 2-1. Kort oppsummert skaper VIF flest sjanser, men TIL hevder seg spillemessig i andre omgang og er mest effektiv.

TILs best var Remi Johansen.   Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 25.05.2010