Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Start

Her jubler TIL med Hans Åge i spissen.

Første omgang.
Vi skulle ikke vente lenger enn to minutter før kampens første store sjanse kom. Sigurd Rushfeldt ble spilt fri av Mo. Han var alene med keeper, men treffer tverrliggeren! TIL var tidlig ute med å etablere et høyt trykk på gjestene.

I løpet av kampens første 25 minutter er Start knapt på TILs banehalvdel. Gutan kom til flere nesten-sjanser i løpet av perioden. Den største av disse kom etter et dårlig tilbakespill av Clarence Goodson. George Mourad snappet opp ballen helt ute ved linja men greide ikke å omsette situasjonen til noe større. Det påfølgende innlegget inn i boksen ble skutt vekk av Goodson.

TIL kom til nok en stor mulighet i det 31. minutt. Et innlegg fra Mourad finner Ahamed rett foran Start-målet. Han treffer ikke skikkelig på direkten og ballen triller inn til keeper Kenneth Høie som får klarert. Ibrahimovich-stil over Mos flikk, men minus nettkjenningen!

Minuttet senere er det Karas tur. Han beviser en gang for alle at han har en meget sterk skuddfot. Han brenner til fra 25 meter. Ballen dundrer i stolpen! Treverket står nok en gang i veien for en ledelse.

Omgangen endte uten nettkjenning for noen av lagene. Skal man oppsummere omgangen må det være at TIL har dominert stort gjennom alle 45.

Andre omgang.
Start begynner omgangen langt bedre enn de gjorde de forrige 45. De første ti minuttene biter de seg fast inne på TILs banehalvdel. Sjansene uteblir imidlertid for laget fra Kristiansand.

Mourad får gult kort i det 48. minutt etter å ha hektet Vikstøl. Han har dermed tre gule og må stå over neste kamp.

Etter kun ti minutter av omgangen må Sead Ramovic forlate banen, tilsynelatende på grunn av samme skade som har holdt han ute de siste tre kampene. Inn kommer erstatter Marcus Sahlman som har prestert stort i Ramovics fravær.

Like etter byttes Tommy Knarvik inn til fordel for Remi Johansen. Bergenseren spiller sine første minutter etter å ha vært skadet i en måned.

TIL greier etter hvert å vinne tilbake initiativet i kampen og spiller seg lengre og lengre inn på Starts banehalvdel. Der biter de seg fast og greier gang etter gang å gjenvinne ballen gjennom sterkt duellspill.

I det 76. minutt må Mo forlate banen. Erstatteren er Thomas Drage, spilleren som ga TIL tre poeng i hjemmekampen mot Sandefjord. Bare minuttet senere kommer han til skuddmulighet, men ballen går over mål.

Der første omgang ble en fest av sjanser ble det bare én i andre omgang. Og da ble det mål. Hans Åge Yndestad hadde allerede markert seg som banens kanskje beste spiller. I det klokka viser tre minutter på overtid av tre mulige klinker han til fra rett utenfor 16-meteren. Ballen går i nettet bak Start-keeperen og stadion eksploderer! For en avslutning av Yndestad! 1-0 til TIL

TILs beste var Kara Mbodji.   Dommer var  Ken Helge Johnsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 09.05.2010