Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Sandefjord

Her blir  Mo slått til ridder av Remi etter TILs første scoring.

Første omgang:
Først kommer et par tafatte angrep fra begge lag. Et kvarter ut i omgangen får TIL et frispark som avsluttes med at Serigne Kara Mbodji skyter høyt over mål. Sandefjord slår et par innlegg som TIL-forsvaret tar seg av, men etter 19 minutter utmanøvrerer Malick Mane midtstopper Fredrik Björck. Mane gir ballen til Panajotis Dimitriadis som scorer. 0-1 på Alfheim. Men TIL mister ikke motet.

Tre minutter senere får «Gutan» sin første corner. Kara mottar ballen og header den over tverrliggeren. Midtstopperen gjør senere flere forsøk som ender utenfor mål. Kort tid etter foretar TIL sitt første bytte. Keeper Sead Ramovic er plaget med en strekkskade bak på låret, og erstattes av Marcus Sahlman.

Så kommer TIL med innlegg inn i Sandefjords felt som ikke fører noen vei. Mohammed Ahmed («Mo») kommer senere til en avslutning som Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen tar. Keeperen redder også når det kommer en ny corner fra Tromsø like etter. Sandefjord får et frispark på TILs banehalvdel og sender det inn i feltet, men skuddet blir klarert.

Ruben Yttergård Jensen prøver seg på det første av flere skudd på mål i løpet av omgangen uten at han lykkes. Sandefjord får så en corner Sahlman bokser unna. Dette gir TIL en kontringsmuliget. George Mourad sender ballen til «Mo» som setter fart, blir alene med keeper og scorer. Stillingen er 1-1.

«Gutan» får motivasjon av utlikningen, og fortsetter å ligge i angrepsposisjon. De skaper muligheter, men uten at det gir uttelling. I de to tilleggsminuttene får TIL enda en corner. Kara header mot mål, men Bugge Pettersen redder.

Andre omgang:
TIL dominerer omgangen. Tidlig skyter Sigurd Rushfeldt tett over mål. 10 minutter ut i omgangen gjør Sandefjord sitt første bytte – Vamouti Diamonde ut og Admir Rascic inn. Så skaper Mourad en bra sjanse for TIL med assist fra Remi Johansen. Sandefjord gjør et nytt bytte. En skadet Olav Zanetti hinker av banen, og ut kommer Samuel Isaksen. TIL får to kjappe cornere som begge tas av Johansen. Ingen av dem gir resultat. Deretter får Sandefjords Dimitriadis og Bugge Pettersen to gule kort på rappen, henholdsvis for å komme for sent inn i en talking og for hale tiden ut.

Sandefjord er lite farlige, og begge lags forsvar holder stand. Både Sandefjord og TIL får cornere. Yttergård Jensen prøver seg på nytt skudd, som blir skummelt for Sandefjord. Igjen to gule kort nesten samtidig til Sandefjord – ett for overdreven riving og ett for å spille ballen vekk ved TILs frispark. Fem minutter før ordinær spilletid er over, gjør Sandefjord sitt siste bytte. Ørjan Røyrane kommer inn for Henrik Gustavsen.

Etter 89 minutter får Remi Johansen krampe i beina, og avløses av Thomas Drage. Det spilles fire minutters tilleggstid, og Drages innhopp gir TIL nok en hjemmeseier. 92 minutter ut i kampen skyter Rushfeldt på mål. Ballen kommer i retur fra Bugge Pettersen

TILs beste var Kara Mbodji,   Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 22.04.2010