Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Haugesund FK

Her er begge målscorerne Sigurd og Remi.

Det ble en svært frisk åpning av kampen mellom TIL og Haugesund. Etter to og et halvt minutt var Remi Johansen på ferde etter et lavt innlegg av Ruben Yttergård Jensen. Haugesunds Vegard Skjerve misser avklaringen, og Johansen kan klemme ballen bak keeper Per Morten Kristiansen. 1-0 til Tromsø og klokken viser kun i underkant av tre minutter!

Stort friskere ble det ikke i første omgang. Til tross for det tidlige målet greide ikke TIL å holde dominans i spillet. Det bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene.

Målscorer Remi Johansen var den med mest snert i omgangen. Han var involvert i det aller meste foran Haugesunds 16-meter, jobbet hardt i gjenvinningsfasen og bidro i tillegg mye defensivt.

Etter 31. minutter måtte Tommy Knarvik forlate banen. Inn kom Helge Haugen. Knarvik har vært plaget av en betennelse i en hælkapsel som gjorde at han fikk smerter i løpet av omgangen.

Både TIL og Haugesund hadde noen halvsjanser i løpet av omgangen, som under ett må kunne sies å være veldig jevn. Haugesund fikk en stor sjanse helt på tampen av omgangen, men skuddet fra Joachim Våge Nilsen ble slått unna av Sead Ramovic, solid som vanlig.

Lagene går til pause med stillingen 1-0 til TIL.

Andre omgang.
Remi Johansen blir noe overraskende tatt av banen kun 12 minutter ut i andre omgang. Inn kom Mohammed «Mo» Jama.

- Vi bestemte oss for å legge om til 4-4-2 i pausen, og da måtte det bli han eller Vegard Braaten vi tok av banen. Siden Remi hadde vært litt syk i påsken ble det han vi tok av, forklarer Per-Mathias Høgmo.

Kvarteret senere ble også Braaten tatt av til fordel for George Mourad.

Overgangen til ny spillestil gjorde at kampen endret karakter. TIL ble mer dominerende i spillet og det ble lettere å finne rom bak Haugesund-stopperne.

Tromsø kommer til flere nesten-muligheter mens Haugesund får til svært lite. Formasjonsbyttet ble kronet med ny scoring i det 82. minutt. Et innlegg fra Tom Høgli finner kongen i Haugesunds luftrom, Sigurd Rushfeldt. 37-åringen beviser at det ennå er krutt i han og vel så det og stanger inn 2-0 fra straffemerket!

De siste åtte minuttene er dermed en ren formalitet, noe tydeligvis Haugesund-spillerne innser. De virket resignerte og TIL var nærmere 3-0 enn de var å redusere. TIL vinner kampen 2-0.

TILs beste var Fredrik Bjørck.    Dommer var Per-Ivar Staberg fra Harstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 12.04.2010