Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Aalesund FK

Marginene imot iTIL.

Første omgang:
Sunnmøringene spiller aggressivt og åpner sterkt. De lager flere cornere i de første spilleminuttene. Rundt kvarteret ut i omgangen kommer Phillips Demars til en avslutning som går til sides for mål. Like etter kommer Pablo Herrera seg gjennom TIL-forsvaret og blir alene med Marcus Sahlman. Han har ikke full ballkontroll og Sahlman er med på notene, men klarer først å holde på ballen ved andre forsøk. Hjemmelaget på sin side presterer lite i de første 20 minuttene, men våkner etter hvert. Etter rundt 23 spilte minutter kommer både George Mourad og Sigurd Rushfeldt til avslutninger, men ballen går utenfor målstengene i begge tilfellene. Kort tid etter resulterer et godt samspill mellom Remi Johansen og «Mo» i en målsjanse for «Gutan», men AaFK-keeper Anders Lindegard redder. Snart kommer også et langskudd fra Kara Mbodji. Lindegard stopper skuddet, men mister kontroll på ballen en stakket stund. Dessverre er ingen TIL-spillere i posisjon til å plukke returen.

Hjemmelaget er inne i en god periode. Derfor overrasker det da Aalesunds midtbanespiller Demars i det 32 minutt får en lang ball fra Johan Arneng, utmanøvrerer TIL-forsvaret og scorer. Stillingen er 0-1 på Alfheim. I sluttminuttene får «Gutan» flere cornere. En av dem fører til to store sjanser. Først blokkeres så vidt en heading av AaFK-keeperen. Returen får Mbodji has på, men ballen treffer en motspiller. Det blir ingen nye mål før pause.

Andre omgang:
I de første 10-15 minuttene kommer begge lag til avslutninger, men disse blokkeres eller går utenfor mål. Så følger en lang periode hvor verken hjemmelaget eller gjestene spiller noe spennende fotball. TIL har mest ballbesittelse, men står og stanger mot et tilbaketrukket Aalesund-lag. På slutten mobiliserer «Gutan» tydelig. Etter 88 minutter knaller Tommy Knarvik til med et langskudd, men dette går like over mål. Det legges til fire minutter. Tom Høgli får ballen på nært hold, men sender den til værs. Like etter får Knarvik ballen ved bakerste stolpe, men treffer ikke godt og ballen går ut. Også Sahlman er med på å presse på i feltet til motstanderen. Det blir keeper mot keeper-duell, som Lindegard vinner. Det blir ingen redusering på Alfheim. TIL har ikke marginene på sin side i denne kampen, og går på sitt første hjemmetap denne sesongen.

TILs beste var Miika Koppinen.    Dommer var Kjell Sælen fra Arna Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirk Haldorsen).

Oppdatert: 04.07.2010