Tippeligaen 2010: Start - Tromsø IL

Ciss i kamp med Ole Martin Årst.

Første omgang:
«Gutan» er effektive og scorer på sin første sjanse. Start jager etter en utlikning, men møter god motstand på gjestenes banehalvdel og er ikke nøyaktige nok i sine avslutninger. TIL kunne fort ledet 2-0 ved pause.

Høydepunkter:

8. min.: TIL tar ledelsen ved Remi Johansen. Ruben Yttergård Jenssen slår en fin corner som Johansen kraftfullt header i mål. Start-keeper Kenneth Høie får så vidt en hand på ballen, men greier ikke holde den ute. Stillingen er 0-1!

16. min.: Starts Espen Børulfsen slår et innlegg til Ole Martin Årst nær TILs femmeter, og spissen header like utenfor mål. 24. min.: Årst og Caliou Ciss i duell innenfor TILs 16-meter. Førstnevnte går over ende og vil ha straffespark, men dommer Svein Erik Edvardtsen mener imidlertid at Start-spilleren handser og ballen går til «Gutan». 26. min: Etter et frispark fra god posisjon slått av Fredrik Strømstad, header Avni Pepa ballen like over TILs tverrligger fra kloss hold. Et godt forsøk. 37. min.: En nesten-sjanse for TIL etter flott angrepsspill. Ciss utmanøvrerer Årst på «frekt» vis og sender ballen til Tommy Knarvik. Knarvik overleverer den etter kort tid til Kayke Rodrigues på venstre kant. Brasilianeren legger ballen inn rett foran mål, men ingen TIL-spillere står i posisjon til å få den over målstreken. 46. min.: Spenning på tampen av omgangen! «Gutan» får en kontring i tilleggsminuttet. Kayke skyter på mål, men ballen går like utenfor lengste stolpe.

Andre omgang:
Kampen er jevnspilt i første halvdel av omgangen. Deretter presser Start på, utlikner til 1-1 og skaper mye mer offensivt enn TIL gjør. «Gutan» er ikke helt samspilte eller presise i sine angrep, og merker godt vertenes aggressivitet.

56. min.: Kayke tar et frispark fra 25 meters hold. Skuddet er hardt og ballen stryker forbi muren, men reddes av Høie. Et ok forsøk. 62. min.: Pepa og George Mourad havner i en tøff hodeduell og begge må gå av banen for å sy kutt i henholdsvis panne og bakhode. Sigurd Rushfeldt og Jesper Mathisen kommer snart inn som erstattere. 71. min: Vertene utlikner til 1-1. TIL-forsvaret greier ikke rydde unna en Start-corner. Strømstad får has på ballen og sender den i retning Rolf Daniel Vikstøl, som header inn målet fra fem meters hold. Ballen er vanskelig for Marcus Sahlman å ta. 76. min.: Espen Hoff skyter fra 16-meteren, men ballen går like utenfor. En skummel situasjon for «Gutan». 79. min.: Hoff er på farta igjen. Han kommer seg forbi Sahlman og setter ballen i mål, men scoringen annulleres for offside. 87. min: Mads Stokkelien har knapt fått føling på gressmatta før han kommer til en god avslutning innenfor 16-meteren. Men TILs svenske målvakt er på pletten, og får styrt ballen ut til sides.

Kampen ender 1-1, og begge lag kan notere seg ett poeng – noe som er et greit resultat etter et oppgjør hvor begge lag hadde muligheter til å score flere mål, men var for upresise i sine avslutninger.

Tils beste var Caliou Ciss.     Dommer var Svein Erik Edvardsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 12.10.2010