Tippeligaen 2010: Odd Grenland - Tromsø IL

Her jubler innbytterbenken og spillerne for for Mos mål

Første omgang. 
Odd Grenland startet kampen best. Første kvarter av omgangen ble det lite TIL og mye Odd. Det var også vertene som kom til kampens første mulighet med Simen Brenne. Han får ballen med ryggen mot mål på fem meter. Skuddet går til side for Tromsø-målet. 

Etter første halvdel av omgangen på hælene kommer TIL mer inn i kampen, men Odd dominerer fremdeles banespillet, uten at de kommer til de helt store sjansene. 

TIL blir gradvis mer og mer hvassere etter hvert som minuttene går. Etter spilt halvtime er det Gutan som dominerer og setter hjemmelaget under press. 

I det 38. minutt kommer gjestene til en mulighet ved Miika Koppinen. Corneren fra Remi Johansen treffer pannebrasken til finnen, men han greier ikke å styre ballen innenfor stengene. 

To minutter senere, derimot, blir sjansen utnyttet bedre. Inne i Odds 16-meter serverer Ruben Yttergård Jensen et nydelig hælspark til Mo. Iskaldt lobber han ballen over Arni Gautur Arason og i mål! 0-1 til Tromsø! Vertene protesterer og ønsker offside, men til ingen nytte. 

Andre omgang.
Etter at det har vært spilt rundt syv minutter i andre omgang roter Hans Åge Yndestad det til. I sin jakt etter ballen for å avverge innkast til Odd skaffer han i stedet corner. Den påfølgende corneren går ut igjen etter å ha vært innom Rushfeldt. Den neste corneren utnytter Odd maksimalt. Morten Fevang stiger til værs og nikker ballen inn bak Sahlman. 1-1 på Skagerak arena.

To minutter senere får TIL en STOR dobbeltmulighet. Mo får skyte fra ti meter. Arason redder skuddet men må gi retur. Der står Rushfeldt klar, men avslutningen blir noe rotete og Arason får reddet igjen. 

For den nøytrale tilskuer har andre omgang vært langt mer underholdende enn den første, Odd-mål til tross. De to lagene har begynt å sprudle i adskillig større grad, mest av alt Odd. Fagermo har pratet med elevene sine i pausen. De viser seg fra en helt annen side denne omgang. 

I det 77. minutt kommer Thomas Drage inn for TILs målscorer Mo. 

I sluttfasen av kampen biter TIL seg mer fast inne på Odds banehalvdel. Det resulterte i blant annet en halvsjanse på corner der Koppinen bestemt mener han burde ha straffe siden han ble holdt. 

I det klokka går mot 90 minutt kommer Mads Reginiussen inn for Helge Haugen. 

Mer ble det ikke i Skien denne gang, og TIL kan reise hjem til Tromsø med ett poeng i lomma.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer var Tom Henning Øvrebø.

uUtarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen). 

Oppdatert: 16.05.2010

Del dette: