Tippeligaen 2010: Haugesund FK - Tromsø IL

Marcus gjør nok en god redning

Første omgang.

Haugesund åpner best og trykker på respektløst som de har gjort med alle andre gjestende lag. Denne gangen holdt de ikke initiativet lenge. Etter de første fem minuttene begynte Tromsø å ta mer tak i kampen, de har ballen mest og greier å demme opp veldig bra når Haugesund er på visitt. 

Gutan ser ut til å ha fått mer og mer skikk på angrepsspillet sitt etter hvert som sesongen har skredet frem og ruller opp flere angrep, men få av angrepene er gode i siste ledd. Store deler av første omgang foregår rett utenfor Haugesunds 16-meter. 

Til tross for dominans fra nord kom Haugesund mer og mer med mot slutten av omgangen. Haugesund var på få visitter, men serbiske Nikola Djurdjik viste at han var farlig i angrep. 

Omgangens høydepunkter: 

*Tommy Knarvik noterer seg med kampens første mulighet i det 7. minutt. Han får skutt fra 11 meter, men skuddet går rett utenfor. 

*18. minutt: Kayke får på ny prøve seg på frispark, denne gang fra rundt 18 meter. Ballen er nydelig plassert i krysset, men keeper Per Morten Kristiansen redder fint. 

*I det 33. minutt kommer Haugesund til sin første sjanse. Djurdjik får være alene med Sahlman etter å ha vendt bort to av TILs forsvarsspillere. Den påfølgende lobben går imidlertid rett i hanskene på Sahlman. 

Andre omgang.

TIL åpner andre omgang med to skuddforsøk av henholdsvis Ruben Yttergård Jensen og Kayke Rodrigues. Gutan fortsetter trykket de hadde opparbeidet seg i første omgang. 

Etter de første få minuttene av omgangen kommer Haugesund mer med i kampen. De har tydeligvis i løpet av pausen innsett at de må presse høyere. Dette fører til at de kommer lengre opp på banen og til flere sjanser. Kampen endrer karakter, og bølger mer frem og tilbake. 

Omgangens høydepunkter: 

*47. minutt: Kayke vender bort Haugesunds Chris Pozniak og skyter knallhardt fra rundt 16 meter. Skuddet er knallhardt men dårlig plassert. Kristiansen gir retur, men Mourad får ikke kontroll på ballen. 

*53. min: Thomas Sørum kommer alene med keeper, men Sahlman rykker ut og får forhindret scoring. 

*67. min: Igjen får en av Haugesunds spillere stå alene med Sahlman. Thomas Sørum tar ned ballen ved femmeteren, TILs keeper møter og gjør målet lite. Svært stor sjanse for Haugesund og meget godt keeperarbeid av Sahlman. 

*80. min: Nok en god prestasjon av Sørum og Sahlman. Førstnevnte forsøker seg på en lobb over TILs keeper, men Sahlman viser nok en gang sin rekkevidde og får avverget. 

*85. min: Mo kommer til en stor sjanse. Et innlegg fra Yndestad finner Mo rett foran mål. Han får headet, men Kristiansen får strekt seg og avverget. STOR sjanse. 

*88. min: Igjen er Sørum på ferde. Headingen går denne gang i stolpen og ut.

 TILs beste var Marcus Sahlman.   Dommer var Tom Henning Øvrebø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: ). 

Oppdatert: 28.08.2010

Del dette: