Tippeligaen 2010: Brann - Tromsø IL

George og Remi gratulerer matchvinner Sigurd.

Litt lurvete start på første omgang for TIL. Etter tre minutter får Brann en halvsjanse ved skudd fra Huseklepp. Björck greier å forstyrre skuddforsøket slik at det går et par meter utenfor.

Tre minutter senere oppstår en misforståelse mellom Høgli og Sahlman. Sistnevnte beveger seg utenfor 16-meteren for å sparke en høy ball. Høgli ser ikke at keeper er på vei ut og header ballen mot mål. Heldigvis treffer ballen Sahlman i brystet, men den kunne like gjerne gått forbi og i mål.

Om det kan skyldes den dårlige banen eller ikke vites ikke, men både TIL og til en viss grad Brann er preget av litt slurv, dårlige mottak og upresise pasninger.

I det 25. minutt får Brann en ny sjanse. Ballen slås inn fra venstre, og treffer nesten to Brann-spillere på løp inne i feltet. Til slutt får Huseklepp avsluttet fra skrå vinkel, men treffer rett på Sahlmann.

I en dårlig periode for TIL er det svært godt å vite at Sigurd Rushfeldt er på banen. I det 29. minutt får han servert en stuss inn i bakrommet av George Mourad. Rushfeldt tar ballen ned med ett touch og skyter på det andre. Ballen går forbi Opdal i Brann-buret og i mål. 0-1 til TIL!

Etter målet var det Branns tur å være i ubalanse. Det er bergenserne som presser på, men TIL forsvarer seg godt og er raskt fremme ved kontringer.

Like før pause får Brann en ny STOR sjanse. Eirik Bakke kommer gjennom og har fri bane fremover mot Sahlman. Han skyter, men Jade North kommer i full fart og får blokkert skuddet. Uten australerens inngripen er det stor mulighet for at den har gått inn. Det ble kampens siste sjanse.

- Ledelsen til pause passer oss utmerket, kampen er som forventet men vi spiller på oss for mange brudd, sier assistenttrener Agnar Christensen etter halvspilt kamp.

I andre omgang er det Saliou Ciss som endelig får prøve seg i TIL-trøya. Thomas Drage må dermed vike.

Gressmatta på Brann stadion har fått mye kritikk. Den er full av hull, gresset fester seg ikke i underlaget og varmekablene er i ulage. I dag var det vanningssystemet som kom i fokus. Fem minutter ut i omgangen slår det seg på og gir spillerne en dusj i et par minutter. Selv om solen skinner i Bergen skal det altså regne.

I det 61. minutt kommer Vegard Braaten inn for målkongen Sigurd Rushfeldt. Ingen overraskelse all den tid Tippeligaen for øyeblikket er inne i en tøff uke med tre kamper.

Brann trykker for øvrig på og virker veldig sugne på utlikning. Huseklepp virker farlig hver gang han får ballen utenfor 16-meteren. TIL har et svare strev med å få klarert.

Når Brann står såpass høyt åpner det for muligheter for TIL. Ciss blir spilt gjennom etter 75 minutt, og kommer alene med keeper. Avslutningen greier han på et eller annet vis å sette utenfor. Stor mulighet for TIL!

Ciss fikk kun 18 minutter i sin premiere. Høgmo setter Mo inn i stedet. Han var tydeligvis ikke fornøyd med det han hadde sett av nykommeren. Rett før byttet hadde Ciss forårsaket to frispark innen kort tid på potensielt farlig avstand og ble i tillegg belønnet med gult kort.

De siste minuttene virker Brann mer og mer desperate etter å få mål, men de greier ikke å bryte gjennom TILs forsvar. De kommer til flere halv- og helsjanser, men TIL greier å ri av stormen og vinner kampen!

En liten rose til erstatter Jade North og Helge Haugen som greide å fylle de enorme skoene til Miika Koppinen og Kara.

TILs beste var George Mourad.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 06.05.2010