Tippeligaen 2006: Tromsø IL - Rosenborg BK

Det holdt ikke med en forykende halvtime på Alfheim for TIL i Tippeligakampen mot Rosenborg. Eller, holdt ikke til tre poeng er vel enklere å si. Det holdt til ett, men etter den første halvtimen av første og det første kvarteret av andre, vil vi anta at de fleste vil føle seg litt snytt når de forlot det for anledningen fullsatte Alfheim Stadion. I alle fall de med rød-hvitt hjerte.

Det begynte forykende for TIL. Fra første spark på ballen ble Rosenborg satt under press. De ble nedkjempet i angrep, på midtbane og i forsvar. TIL skapte umiddelbart tre fire halvsjanser, og til slutt skjedde det som hele tiden hadde ligget i lufta siden avspark. Friske Talebinejad stjal ballen fra Riseth, leverte den til enda friskere Lars Iver Strand, som for sin del "sydde ballen" hardt nede i langhjørnet.  Fullstendig utagbart for Hirschfelt, praktfullt utført av vår egen Lars Iver Strand.

Stephen Ademolu fikk seg en smell midtveis i omgangen, og med denne snudde kampbildet noe. Rosenborg kom høyere i banen, fikk spilt på seg sjøltillit, man begynte å ane konturene av et velkjent angrepsmønster. De fikk ikke mål, men var uhyre nære et par ganger.

Etter hvilen begynte TIL best, og produserte på ny flere store sjanser uten å få uttelling. I TILs aller beste periode kontret gjestene, fikk isolert Storflor ute på venstresiden, to skuddpådrag, på det tredje kom skuddet. Ballen føk som et prosjektil i lengste kryss, vakkert. Like før hadde Patrice Bernier en kanon i tverrliggeren, sånn er fotball !!

Høgmo rokerte, tok ut Steffen Iversen, putta inn Tetteh, kjørte opp Frode Johnsen på topp og skjøv Hestad ut på kanten. Russel erstattet dessuten Basma på back. Laget ble utvilsomt bedre og mer balansert med disse rokeringene.  

Dagens TIL-spiller var Lars Iver Strand.   Dommer var Roy Helge Olsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (Tore Rismo).

Oppdatert: 14.05.2006

Del dette: