Tippeligaen 2006: Tromsø IL - HamKam

Jeg sitter og ser på serietabellen, det er intet vakkert bilde. Med rød skrift alller nederst Tromsø Idrettslag. Nord-Norges fotballslagskip, uten poeng etter fire kamper, med færrest scorede mål og med flest baklengst. Det er krise. Skikkelig krise. For bak 1-7 og null poeng etter kamper mot antatt meget overkommelig motstandere, skjuler det seg svake prestasjoner borte og middels minus prestasjoner hjemme på Alfheim. Det er det som bekymrer mest.

Vi kan diskutere straffespark eller ikke straffespark i kampen mot Ham-Kam, opp og i mente. Den første var klar, den andre tvilsom og den siste situasjonen er TIL-keeper Borch litt for mye opptatt av Tommy Øren før han tar ballen.  Men fram til vanligvise bortesvake Ham-Kam går opp til 2-0- og rett etter får Rune Buer Johansen utvist, er det fryktelig liteTIL produserer på egen hjemmebane, samhandlingen offensivt er mer eller mindre fraværende.

Etter det røde kortet, gjøres det forsåvidt riktige grep fra banken, riktig nok noen minutter for sent, Normark tar ut en back, legger om til 3-5-2 og gir pasningsikre Jonas Johansen sjansen på bekostning av Roar Christensen, som etter hvert mislyktes med det meste.  Derfra og ut er trykket der, innsatsen er det ikke noe å utsette på. Men selv ikke mot ti mann klarer TIL å skape de store sjansene.

Første omgang  ga tegn til bedring etter den triste sesongstarten. TIL virket også oppglødd da Borch reddet gjestene første straffespark. Det andre gikk imidlertid inn - svært tvilsomt dømt.  Andre omgang klarte ikke TIL å komme ut for å ta grep om kampen. Ham-Kam skapte sjansene - og fikk en ny omdiskutert straffe. En liten oppvåkning for TIL etter at Ham-Kam ble ti mann, men det ville seg ikke. TIL også snytt for en eller to straffespark.

TILs beste spiller var Tore Reginussen, han var råsterk i duellspillet, spesielt før pause.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 02.05.2006