Tippeligaen 2006: Molde - Tromsø IL

TIL sviktet fundamentalt da Tippeligaen startet søndag. Men selv om kampen de leverte var til karakteren "ng" , ble det i hvert fall servert et skikkelig drama.  Etter 74 minutter satte Molde i gang et angrep med en av sine egne spillere liggende skadet inne i Molde-feltet. Angrepet ble brutt, og Benjamin Kibebe sendte en pasning opp til Ole Martin Årst. Fjorårets toppscorer snudde seg og dunket ballen i en perfekt bue over keeper Jan Kjell Larsen. Da eksploderte Molde-spillerne, og føk på Årst, som de mente var usportslig for ikke å ha spilt ut ballen. Det fnyser TIL av. - En stor overreaksjon av Molde. De hadde to tre muligheter til å spille ut ballen selv -, mener TIL-trener Ivar Morten Normark. - De mistet jo helt hodet der - flere av dem. Daniel Berg Hestad føk rett på Ole Martin Årst med en gang ballen var duppet i Molde-målet. Så å si samtlige 22 spillerne dundret så sammen i dytting og verbal skittkasting. Men Berg Hestad var den eneste som fikk rødt kort. Det kunne blitt flere, i følge dommeren.

Fryktelig tafatt førsteomgang av begge lag. TIL-spillerne slet skikkelig med å finne hverandre. Det ble for mange lange baller uten adresse.  1-0-målet var et skikkelig rotemål. En slapp heading fra Stian Ohr burde blitt rensket unna greit på streken, men Kibebe og Nymo Matland ramlet inn i nettet med ballen. TIL skapte også fint lite i andre omgang. Det ga litt ustødig forsvarspill to kjappe Molde-mål, før Årst kontroversielle redusering. Da ble det i hvert fall liv i kampen på Molde Stadion - men med negativt fortegn.

Molde vant målsjansestatistikken 7-4.  Dette var det fjerde tapet på tyve serieåpninger for TIL siden opprykket i 1986.

TILs beste var Ole Martin Årst, sterk på topp, jobbet hardt, scorer flott mål. Han hadde en vanskelig jobb. Ole Martin var for opptatt av dommerens avgjørelser.  Dommer var Svein Oddvar Moen fra Haugar.

Oppdatert: 10.04.2006