Tippeligaen 2006: Brann - Tromsø IL

Brann slo TIL 2-1 i kveldens kamp på Brann Stadion etter en dramatisk og særdeles sjanserik kamp. TIL tok ledelsen 1-0 tidlig i første omgang ved Ole Martin Årst etter flott forarbeid av Talebinejad. Sålenge dommer Brage Sandmoen lot oss beholde 11 mann på banen var TIL det beste og førende laget. Men mannen i sort klarte på et ubegripelig vis å vise ut Roar Christensen, og fra det øyeblikk ble
de røde fra Bergen kort og godt for sterke. De trillet ball, kom rundt, fikk avsluttet og skapte totalt et titalls sjanser.
Knut Borch sto i veien for det meste, men kunne ikke forhindre at Brann scorte de to målene de trengte for å ta tre poeng i kveld.
En etterhvert meget fortjent seier, tross oppofrende og heroisk innsats fra et TIL-lag som nektet å gi seg.

16. mai er en fotballens festdag. 18500 kommer på stadion for å innlede nasjonaldagen. Vi hevder verken at Sandmoen er ute etter TIL, ute etter enkeltspillere eller generelt ikke holder eliteserienivået, men i kveldens kamp fikk han en alt for sentral posisjon.

Tre eksempler illustrerer dette:

1. Roars første gule kort
Dommeren blåser frispark til Brann, Roar Christensen registrerer ikke dette, slår ei perfekt pasning til Lars Iver Strand i fin bevegelse bredt til høyre. Gult kort - for å sparke bort ballen!!! Sparker man bort ballen gjør man det på en helt annen måte enn å spille en lagkamerat fram!

2. Roars andre gule. Litt uren duell, Roar litt sein, legg mot legg, begge spillerne faller, Roar skades. Frispark, ja, men gult?

3. Lars Ivers gule
Frispark mot Lars Iver, som tar ballen med hendene og kaster den i bue 4 meter bakover. TIL ligger jo under, vi vil ha ballen hurtig i spill, Andresen tar i mot og setter i gang. Dommer stopper for å gi gult kort! Er det handball vi bedriver!

Vi får ta med oss kampens 20 første minutter, hvor TIL så meget kvasse ut. Ikke alltid like rolige i ballen, men meget giftige på overganger, og meget nærme ei scoring nummer to ved et par anledninger.

TILs beste denne gangen var Knut Borch.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (Tore Rismo).

Oppdatert: 16.05.2006