Cup NM 4.runde 1994: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Det var idiotisk, men jeg var så irritert - Det var Sigurd Rushfeldts første reaksjon etter at fikk sitt andre gule kort i NM-cupen, og må stå over kvartfinalen, sammen med Jonny Hanssen.

I 45 minutter var Lillestrøm rundspilt, ydmyket og det som verre var. TIL var gode, veldig gode. Aggresiviteten som har manglet tidligere hjemme kom. Og Lillestrøm skjønte aldri hva som traff dem. Kanskje skjønte de det i pausen, men da hadde Sigurd Rushfeldt gitt dem en leksjon som er Norges nye landslagspiss verdig.

Han var enorm, og han vet det sjøl. Han sier bare ikke sånn rett ut. Slik kom målene. 17 minutter: Thomas Hafstad slår en lang pasning i rommet. Rushfeldt løper fra Thomas Berntsen, kommer alene med Grodås, og trenger to forsøk, så er det mål.

35 minutter: Per Egil Swift kommer rundt på venstresida, slår inn på direkten, der kommer Rushfeldt susende som en bulldozer og begraver ballen bak Grodås. Og det var mange sjanser, hele fem saftige i denne runden. Og hva skal man si om andre omgang?  Lillestrøm pælmet ballen i hytt og pine. TIL ryddet opp i det som kom, og spaserte hjem kvartfinaleplassen.   

Dommer var Frode Kvam fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 05.04.2004

Del dette: