Tippeligaen 1993: Tromsø IL - Viking

Referat:   Etter 532 målløse minutter løsnet det endelig for TIL. "Superreserven" Svein Are Andreassen fikk endelig spille fra start, og scoret det viktige utlignigsmålet. Seiersmålet ble satt inn av innbytter Svein Morten Johansen etter pasning fra TILs andre innbytter Lars Espejord. Dermed sendte gutan Viking ut av gullkampen, men enda viktigere TIL tok tre fortjente poeng.

TIL startet kampen med et "nytt" lag. I  4-3-3-systemet spilte Gary Ford høyreback, Trond Johansen alene sentralt, og med Sigurd Rushfeldt, Svein Are Andreassen og Stein Berg Johansen på topp. Dette var imidlertid ingen ubetinget suksess, og gjestene var klart best før pause. Og etter et kvarter scoret Egil Østenstad for Viking.

I tillegg knallet Børre Meinseth et straffespark i klubbhuset etter en halv times spill. Andre omgang var det totalt forandring på innstillingen til TIL. Og etter kun fire minutter kom slutten på måltørken, Svein Are spilte nydelig vegg med Sigurd og smalt inn 1-1.  Jeg hørte Thomas Myhre rope - keeper- og så at han aldri ville rekke innlegget fra Lars, og da plaserte jeg ballen i mål, sa Svein Morten, dermed ble det en gledelig seier.