Tippeligaen 1993: Tromsø IL - Molde

Referat:   Det var høydramatisk da TIL tapte den viktige hjemmekampen mot Molde. To røde kort, to straffespark og knalltøffe taklinger var hovedingrediensene i en kamp som aldri vil bli husket for godt spill.

TIL åpnet kampen bra. Allerede etter to minutter viste TILs nykommer Gary Ford seg fram for Alfheimpublikummet med et presist innlegg til Lars Espejord, som det ikke ble noe av. Etter 20 minutter falt kampen voldsomt i kvalitet, og TIL begynte å gjøre elementære feil.

Det som reddet underholdningen for de nesten fire tusen på tribunene var at kampen var knallhard og dramatisk. Det hele startet med at Morten Kræmer mistet ballen som siste forsvarer til Roar Strand, Strand fosset mot Grenersen, som halvklarete den mislykte lobben, men som felte Strand i kamp om returen.

Grenersen gjorde alt godt igjen, og reddet straffen, samt returen. Dramatikken fortsatte etter pause, Morten Kræmer måtte ty til en viljehands på målstreken for å avverge Molde-scoring. Dermed var det duket for nok et straffe, og Morten ble sendt i garderoben. Petter Rudi knallet straffen, kampen fikk sitt eneste mål. Med til historien er at Moldes Berdon Sønderland også ble utvist.  

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004

Del dette: