Tippeligaen 1993: Tromsø IL - Lyn

Referat:   To personlige feil i forsvaret er nok til å sende TIL til bunns på tabellen. Lyn takket og bukket da Morten Kræmer og Nils Solstad misset i andre omgang. Dermed ser det ille ut for Tromsø IL. -Vi har satt oss i en unødvendig vanskelig situasjon sa TIL-trener Harald Aabrekk, i en nedtrykt TIL-garderobe etter årets første Alfheim-tap.

I likhet med poeng-tapene for Glimt og Start burde TIL ha scoret i første omgang. Stein Berg Johansen ble frispilt etter 14 minutter, men skjøt utenfor, ansikt til ansikt med Lyn-keeper Einar Rossbach. En halvtime ut i andre omgang fikk Lars Espejord selv en sjanse, etter innlegg fra Morten Kræmer sto Lars plutselig alene foran mål, men skjøt i stanga og ut.

Nils Solstad har vikariert for Steinar Nilsen i tre kamper. Det har "Sunny" gjort til alles tilfredsstillelse. Men i denne kampen hadde ikke veteranen noen stor dag. Han misset stort allerede etter seks minutter, men Tor Andre Grenersen reddet det påfølgende skuddet.

Nå venter Rosenborg på Lerkendal, et Rosenborg som har 0-7 på de to siste seriekampene. I 1990 kjempet disse to lagene om seriegull. Nå møtes de til bunnoppgjør.

Dommer var Svein G. Hermandsen fra Sunde.

Oppdatert: 03.04.2004