Tippeligaen 1993: Molde - Tromsø IL

Referat:   Så glad som gutan ble etter å ha slått Molde i Molde, er vanskelig og beskrive. Stemningen var preget av jubel og enorm lettelse etter nok et slag på Molde Stadion - en bane TIL vanligvis trives svært dårlig på. Seieren brakte TIL opp på sjette plass på tabellen. Med andre ord en tre-poenger som sa seks - bokstavelig talt.

Høstinnspurten står det virkelig respekt av. Ja det gir håp om bedre tider de neste sesongene - etter to år med konstant nedrykksstrid.De fleste forventet at det skulle bli "krig" på Molde Stadion, og det ble det. Molde måtte vinne, og gikk ut deretter. Men TIL spilte en forsvarsmessig meget god kamp. Molde hadde virkelig store problemer med å skape hete målsjanser. Da vår kjære Sigurd Rushfeldt scoret like etter pause, startet dramatikken.

Molde trykket på, og TIL pådro seg tre gule kort i løpet av bare seks minutter før kvarteret var gått av andre omgang. Men gutan sto han av. Bakerst sto Tor Andre Grenersen bare bedre og bedre. Midtstopperduoen Arne Vidar Moen og Steinar Nilsen var utilnærmelig.

Og på midten kriget Lars Espejord, Trond Johansen og Morten Pedersen så det gnistret i taklingene. Molde var egentlig med tap klar for nedrykk, Brann måtte slå Lyn i Bergen for at de skulle berge seg, og meldingene kom at Lyn ledet stort, Brann fikk straffemål i slutt-sekundene og det berget Molde til kvalikk-plass.  

Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004

Del dette: