Tippeligaen 1993: Lyn - Tromsø IL

Referat:   Så ble det nok et tap for Tromsø IL i en viktig bunnkamp. 0-2 for Lyn på Ullevaal betyr at TIL er under nedryknigsstreken igjen for første gang siden 25 juli. Og det kan bli tøft å karre seg opp på trygg grunn igjen.

Første omgang var spillemessig svak, TIL skapte knapt noen sjanser. Etter pause åpnet TIL bedre, men det resulterte ikke i annet enn et par halvsjanser. Etter hvert kom Lyn mer med i kampen, og i løpet av fire minutter avgjorde Oslo-laget kampen.

Presset på TIL-trener Harald Aabrekk øker for hver kamp TIL taper. Foran det meget viktige bunn-oppgjøret på Ullevaal hadde Aabrekk gjort flere forandringer på laget i forhold til de 11 som startet i kampen mot Viking:

Svein Morten Johansen og Lars Espejord - som begge kom inn mot Viking, og som sammen sørget for seiersmålet i den kampen - stilte fra start. Trond Johansen startet på venstrekant, men ble flyttet inn sentralt. Morten Pedersen og Sigurd Rushfeldt ble vraket. Etter kampen ville ikke Aabrekk være med på at han hadde gjordt så mange forandringer. Uansett ble det ikke tre poeng.