Tippeligaen 1993: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Referat:   Hvilken drømmeåpning TIL fikk på Åråsen. Før det hadde gått ti minutter, sjokkåpnet gutan ved å gå opp til 2-0, og alle trodde poengene var på vei nordover. Men slik gikk det ikke. Hjemmelaget anført av Mons Ivar Mjelde - kom kraftig tilbake etter kalddusjen, scoret tre ganger, og dermed er Harald Aabrekks gutter sist på tabellen.

Hvordan kunne TIL gi fra seg en trygg 2-0 ledelse, jo etter den andre scoringen fikk TIL tydeligvis panikk. De sluttet å presse et usikkert LSK-forsvar. Lillestrøm utnyttet tre feil i TIL-forsvaret, og mer skulle det ikke til. Men vi skal ikke glemme Svein Are Andreassen og Svein Morten Johansen som skapte spenning i kampen, med sine scoringer.

TIL-trener Harald Aaabrekk var tydelig skuffet etter tapet. Ja vi har aldri sett vestlendingen så skuffet før. Nederlaget gikk tydeligvis inn på ham. Spesielt siden TIL hadde ledet 2-0. Etter at Svein Are Andreassen og Svein Morten Johansen måtte forlate banen, greide vi ikke å presse LSK høyt nok oppe.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004