Tippeligaen 1993: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Referat:   Første borteseier siden sist vi møtte Kongsvinger på Gjemselund, det var 21. juni i fjor, da vant vi 2-0, nå ble det seier 4-2. Igjen ble Kongsvinger "offeret" - takket være to seine mål av Svein Are og Sigurd, det siste på overtid. Nå kan vi komme hjem uten press på Alfheim, sier en fornøyd TIL-trener Harald Aabrekk.

Det er egentlig ikke mange lag som kommer fra Gjemselund med tre poeng. Vil skal huske at de er veldig sterke hjemme. Det begynte egentlig ikke bra for TIL. Men Trond Johansen minnet fotball-Norge om hvem som skyter hardest her i landet. Han lå og ventet i returrommet, fikk ballen på 20 meter, og klinte ballen i vinkelen.

Så utlignet KIL, og de tok ledelsen. Det så svart ut i tre minutter da tok Lars Espejord saken i egne hender, han gikk opp på en corner og 2-2. Derfra og inn var TIL farlige. Rush var alene med KIL-keeper Erik Holtan  flere ganger, men fikk ikke hull på byllen. Det gjorde imidlertid Svein Are Andreassen, han slet seg fri på en pasning fra Lars og scoret enkelt.

Da var det bare kort tid igjen, og poengene sikret, men Sigurd Rushfeldt fikk lønn for strevet, og sikret en komfortabel seier. Han rundet av Holtan, og trillet inn 4-2.  

Dommer var Arild Haugstad fra Faaberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 26.05.2003

Del dette: