Cup NM 1.runde 1993: Alta IF - Tromsø IL

Sist TIL spilte cup-kamp i Alta tok det nesten tre timer før avgjørelsen falt. I første runde på Bossekops flotte krøllgressbane tok det gutan en halv time å sikre videre avansement. Alta ble stort sett rundspilt av et sprudlene og løpsvillig TIL-lag, med høyt tempo og stor presisjon  i pasningspillet.

Sigurd Rushfeldt og Svein Morten Johansen misbrukte hver sin kjempesjanse før sistnevnte lyktes alene med keeper. Rush stusset Svein Morten fri og dermed 1-0. Svein Morten var også involvert i TILs andre scoring. Lars Espejord spilte ut til kantspilleren, og var på rett plass inne i feltet da innlegget kom.  Fra to-tre meter breisidet TIL-kapteinen ballen i mål.

Bare noen minutter senere avgjorde Morten Pedersen cupkampen med en soloscoring. Han gikk forbi to mann, og skjøt et skrudd skudd under Altas keeper fra 18-19 meters hold. Rett etter pause lykkes det endelig Sigurd Rushfeldt. På ett innlegg fra Morten Kræmer scoret finnmarkingen fra kort hold..

Bare tre minutter senere rundet han keeper og la ballen på et fat til Morten Pedersen, som elegant satte 5-0 opp i nett-taket. TIL forsatte å produsere megasjanser. Og Sigurd Rushfeldt økte både til 6-0 og 7-0.

TILs beste var Sigurd Rushfeldt.        Dommer var Oddvar Holmgren fra Kvalsund.

Oppdatert: 03.04.2004