Tippeligaen 1992: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Per Høgmo og Pøsen forandret på laget med tre nye fjes i lagoppstillingen. Byttet var vellykket. Laget viste vilje og spilleglede mot Rosenborg. Litt nølende og nervøst den første halvtimen, men så begynte lagmaskinen å male. TILs midtbane sentralt fungerte meget bra med Lars Espejord, Bjørn Johansen og Kaz Sokolowski.

Kazimierz Sokolowski og Jurek Kowalik. Samspill og kameratskap som er verdigfullt for TIL. Kaz la pasningen - Jurek dundret ballen i mål - Alfheim eksploderte. Polakkene lover mer moro, men de nektet å juble før det blir seier. For seier ble det ikke, i ti minutter var tromsøværingene i seiersrus. Så nettet Totto Dalum  for RBK. Dette var en kamp TIL burde vunnet.

Men egentlig skulle ikke Jurek Kowalik vært på banen da han scoret. En smertefull lårstrekk gjorde det vanskelig for polakken å bevege seg. Kowalik pådro seg strekken etter bare få sekunder ut i andre omgang. Et par minutter senere ble strekken enda større etter en spurt. Kowalik gjorde tegn til benken om å bli byttet ut. Resevene ble sendt i oppvarming, men før man rakk å få Kowalek ut av banen scoret han.  

Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 30.03.2004

Del dette: