Tippeligaen 1992: Molde - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL kom til Molde med tre angrepsspillere. Bare en: Jurek Kowalik fikk fullføre kampen. Greit, fordi gutan i løpet av 90 minutter ikke skapte en eneste målsjanse. Tapet for Molde var smertefult på mange måter. "Aldri har jeg sett et TIL-lag dårligere" sa Per Høgmo. "Vi kunne ha byttet ut hvem som helst" sa Arne "Pøsen" Andreassen, begge TILs nye trenere.

Molde vant først og fremst på innsatsen, slik ofte forhåndsdømte lag gjør. Molde var dømt nord og ned av alle foran denne sesongen. Det som var overraskende, var at TIL ikke hadde noe å svare med. Spillerne løp rådville rundt i det flotte vårværet i to forferdelige omganger. I pausen fikk de kjeft så det dirret i garderoben. Siden ble alt bare værre.

Molde - som spilte med fire-fem eliteseriedebutanter fra start - ville mer enn TIL. Det nederlagsdømte Molde-laget vant de fleste dueller. TILs rutinerte spillere - som man kunne forvente skulle ta tak i kampen - sviktet totalt. Og for å gjøre dagen helt svart, var det første gang siden TIL rykket opp i toppserien, at gutan tapte åpningskampen.  

Dommer var Roy Helge Olsen fra Lyn.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 30.03.2004

Del dette: