2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Mo IL

Tromsø IL kontrollerer motstanderne  -  men taper terreng i B-avdelingen. Her skjedde det for tredje gang på like mange forsøk for mannskapet til Torkild Brakstad. Beholdningen ett poeng mot Mo IL står ikke helt i stil med det TIL viste i løpet av de 90 minutter. Tromsø IL overtok føringen i kampen etter at Mo IL åpnet best og presset de første 25 minuttene. Resten av kampen var det TIL som for det meste holdt ballen i laget, spilte på kombinasjoner og presset Mo nedover på banen. Et vinnerlag tar to poeng med en slik kamputvikling.

Desverre TIL-gutter. Dere fremstår ikke som vinnertyper etter tre serierunder - til tross for at dere er ubeseiret. I fotball er det som kjent scoringene som er mest verdifull. Det hjelper så lite at TIL-laget i realiteten spilte bedre mot  Mo IL enn mot Hødd forrige helg. Siste pasning i angrepet var aldri presis hos TIL, noe man også kan si om Mo IL.

TIL holdt kontrollen over det meste av spillet, og spilte som vanlig meget sikkert og godt i forsvar. Tor Pedersen som forstopper spilte nok sin beste kamp for året, men måtte forlate banen tidlig i andre omgang grunnet en trykk han fikk i en tackling tidlig i kampen. Sweeper Tore Nilsen var tryggheten selv - og var dessuten arbeidsvillig og jobbet godt oppover på banen.

Debutanten Nils Solstad kom godt fra kampen, i likhet med Svein Arne Olsen på den andre vingback-plassen.Nærmest scoring var TIL 25 minutter ut i første omgang da Svein Arne Olsen fikk ballen brått på seg inne i målgården. Skuddet gikk imidlertid langt over. Der burde TIL tatt ledelsen.  

Meget god dommer var Steinar Aas fra Stjørdals/Blink.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 26.01.2004

Del dette: