2.div.avd.B 1983: Lyn - Tromsø IL

Ett poeng på bortebane er sterkt uansett hvem vi møter. Under vanskelige forhold synes jeg vi gjennomførte kampen godt og fortjente det poenget vi fikk. TIL-trener Torkild Brakstad var godt fornøyd med det hans mannskap presterte. I allefall ut fra de vansker man sliter med i form av mange skader.

Problemene fikk vi vel bare på de ti siste minuttene. Da var det tomt for krefter, og i tillegg var det litt urutinert av våre spillere, å gå såpass offensivt til verks som vi gjorde i sluttminuttene. Det kunne lett ha straffet seg, Lyn fikk nemlig tre helt åpne sjanser på kontringer. TIL kan takke Roald Jan Pedersen for det ene poenget, han viste klasse i sluttminuttene.

Tromsø IL er fortsatt ubeseiret i seriesammenheng, men taper samtidig terreng til tetlagene på tabellen. Avdelingens uavgjortspesialist greide det igjen, og resultatene så langt viser to helt klart klare tendenser. For det første at TIL har vært helt på høyde med de motstanderne laget har møtt til nå, dernest er man vel villig til å tilby et halvt kongerike for en målfarlig spiss. I "gamle" dager ville vel TIL tapt kamper som denne. Når det likevel går bra skyldes det ikke minst at organiseringen av mannskapet er godt.

Før pause skjedde det svært lite foran de to målene. Det meste foran Roald Jan Pedersen - deriblant en Lyn-scoring. Mens spillet var jevnt den første halv timen, greide Lyn å få bedre sving på sitt småspill det siste kvarteret.

TIL viste langt friskere takter i begynnelsen av andre omgang. Både Eivind Andreassen og Kjell Berg hadde fine muligheter før utligningen. Og utligningen sto altså Truls Jensen for. Et langt innlegg fra Trond Steinar Albertsen ble headet inn i feltet, der Truls etter god kjemping fikk et bein på ballen slik at den nærmest spratt i mål.    Skadeproblemene tårner seg opp for TIL, hør bare her: Arne Andreassen strekkskadet, Tor Pedersen bristet ribbein og Trond Gunnar Nilsen vannkopper, med disse skadefri vil det gi TIL-laget langt større slagkraft i det offensive spillet.   

Ypperlig dommer Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 27.01.2004

Del dette: