3.div.TITO 1976: Bardufoss OIF - Tromsø IL

TIL fant formen igjen i et fartsfylt og spennende oppgjør mot BOIF. Tromsø-guttene seiret fortjent 2-1 over et hjemmesterkt Bardufoss-lag, og bare framragende spill av Tom Agnalt i BOIF-buret hindret en større seier. Agnalt var banens desiderte beste spiller, og reddet det utrolige da TIL presset som verst i annen omgang.

Men for å ta det hele fra begynnelsen. Kampen var bare fem minutter gammel da dommer Magne Fredriksen dømte straffespark i BOIF-feltet. De fleste av de 500 tilskuerne sa seg høylydt uenige i den avgjørelsen. Straffen satte Hans-Tore Bjerkaas knallhardt i mål. Dermed hadde TIL fått en drømmeåpning, men hjemmelaget lot seg ikke skremme og utlignet på en nydelig enkeltprestasjon av Terje Messelt i det 36. minutt. Åtte minutter senere reddet BOIF på streken etter møljespill inne i feltet.

Gjestene hadde en kraftig vind i ryggen etter pause, og kom med en gang på offensiven. TIL-guttene fant hverandre bedre i pasningsspillet, og selv om tempoet var labert i en periode, hadde de føringen. Seiersmålet kom da seks minutter gjensto, da Johnny Albertsen satte inn en corner fra Arne Sæther fra 14-15 meters hold. Selv "levende vegg" Tom Agnat hadde ikke muligheter på det skuddet. TIL trakk ned for å sikre seieren, men selv om hjemmelaget kom bedre fram på banen, hadde de ingen klare måltilbud.

Dommer, Magne Fredriksen, Storsteinnes, under middels.

Oppdatert: 08.12.2003