Cup NM 2.kvalikkrunde 1975: Skarp - Tromsø IL

TIL sikre seg retten til å stille i 1. ordinære runde i NM-cupen ved å slå Skarp 4-1 i Tromsdalen, men viktigere for TIL er vel de nakne facts som ligger bak. For TILs syn på denne kampen må vel sies å være meget gledelig. Til spilte i perioder riktig godt. Hele banens bredde ble brukt, lange drivende pasninger ble slått fra midtbanen - kort sagt, TIL spilte hurtig, presist og godt angrepsspill i denne kampen.

TIL-guttene slo an tonen helt fra start, og hadde flere gode tilbud allerede i åpningsminuttene. Den første scoringen kom etter 14. minutters spill, da Svein Ivar Engen fikk gå gjennom. Det var imidlertid Dagfinn Rognmo som gjorde forarbeidet, han spilte Engen fri, og fra skrå vinkel hadde han ingen problemer å sette ballen bak en utrusende Skarp-keeper. Etter denne scoringen falt TIL-laget endel sammen og Skarp fikk overta det meste. Og bare fire minutter senere var det klart for utligning.

I andre omgang kom imidlertid TIL tilbake med angrepsspill av godt merke. Og etter bare åtte minutter kunne Arne Andreassen gå til ledelsen 2-1, en scoring som Skarp burde ha avverget. 3-1 ble det etter 16 minutter, og den scoringen må Sigurd Dale krediteres, selv om Dagfinn Rognmo var sist på ballen. Sigurd fulgte en tilsynelatende håpløs ball, kom i posisjon til dødlinja, la inn en perfekt pasning foran mål der Dagfinn Rognmo kom stormende og satte ballen i mål utagbart for keeper. 4-1 ble det minuttet før full tid, Arnt Hugo Lund stakk fint frem på et innlegg fra Gunnar Lund, og satte ballen rolig og behersket i hjørnet.

Oppdatert: 23.11.2003