Cup NM 1.runde 1975: Tromsø IL - Stein

TIL fulgte skjemaet fra ifjor ved å slå ut Stein i første runde i NM-cupen. Resultatet 2-0 var fullt fortjent, men det burde ha vært flere scoringer, ikke minst Stein burde ha fått ballen i nettet, og hadde de lyktes på et par av sine sjanser i første omgang, blant annet en ball traff i stanga, kunne bildet av kampen blitt et annet. Når seieren likevel må sies å være fortjent er det for at TIL-guttene hadde føringen i store deler av kampen, og ikke minst, de fikk ballen i mål.

Hjemmelaget vant målvalget, og i strid med vanlig praksis valgte de å spille i motvind i første omgang. Som vanlig blåste det på Valhall, og vinden kom på langs av banen. Til tross for motvind fikk hjemmelaget et overtak på midtbanen takket være fin innsats av såvel Dagfinn Rognmo og Hans-Tore Bjerkaas. Stein var likevel med, og de hadde flere farlige kontrastøt.

Andre runde var bare fire minutter gammel da TIL trakk opp et fint angrep på venstre siden, ballen gikk på tvers av banen til Svein Arne Olsen, som kom stormende bakfra på høyre siden, han rundet elegant av motstanderen , og innlegget traff Sigurd Dale perfekt på hodet og ballen føk i nettmaskene. Vi tar med at Dagfinn Rognmo hadde et kjempeskudd som traff tverrliggeren og ned, ballen var nok inne, men dommeren dømte ikke.

Nå kom ikke det andre målet før det var fem minutter igjen av kampen, da avsluttet Svein Hugo Hansen en fin forsering ved elegant å vippe ballen til Morten Nilsen, som nærmest spasserte ballen i mål. Kampen ble et skritt i riktig retning for TIL. På nytt hadde lagledelsen byttet på laget og denne gangen var vi langt på vei enig. Begge ungguttene Johnny Albertsen og Tore Larsen gjorde en bra jobb, og burde få fornyet tillit.

Oppdatert: 25.11.2003