2.div.avd.C 1975: Tromsø IL - Mo IL

Hadde Tromsø IL kjempet like godt før pause som de siste 45 minuttene mot Mo IL, så hadde de hatt to meget verdifulle poeng i lomma - den saken er klar. Men i allefall en halv første omgang av TIL-guttene sørget for at Mo-guttene kunne reise hjem med full pott og betydelig økte sjanser for at de skal være med i den nord-norske toppdivisonen neste år.

For TIL blinker det nå for alvor et rødt lys for, selv om fortsatt to serieomganger gjenstår, betyr det at TIL ikke kan stole på seg selv. Man må stole på andre lag hvis man i Tromsø også neste år skal ble velsignet med andre divisjonsspill.

TIL åpnet best avgjort best, og kunne med litt hell ha ledet 1-0 allerede etter 20 sekunder, da Kent Kristoffersen var frempå - men for sent. Og da Mos første mål kom, kunne TIL gjerne ledet med et par mål. Men så kom kalddusjen, to grove forsvarstabber ble utnyttet av Mo-forsvarerne, og i løpet av 50 sekunder hadde gjestene skaffet seg en 2-0 ledelse.

Og da de økte på til 3-0 ikke lenge etter at dommeren hadde blåst i gang andre omgang, begynte de fleste å belage seg på storseier. Men det TIL-laget vi fikk se i resten av kampen var ikke til å kjenne igjen. De kjempet - kjempet som løver. Man hadde det plutselig travelt. Småspillet ble glemt, man slo lange hurtige pasninger, plutselig var Mo fullstendig på defensiven.

I løpet av 80 sekunder (kvarteret før slutt) reduserte nemlig TIL to ganger, og en durabelig innspurt både kunne og burde gitt uttelling(er). Man opplevde reneste kanonaden mot Mos mål. Det var altså tydelig at når TIL glemmer småspillet, så går det bra.

Oppdatert: 29.11.2003