2.div.avd.C 1975: Andenes IL - Tromsø IL

Tromsø IL tok to meget verdifulle poeng på Andenes, da laget fullt fortjent kunne reise hjem med 2-1 over hjemmelaget. En sjenerende vind, regn og en meget glatt gressmatte gjorde forholdene meget vanskelig. De mer teknisk skolerte TIL-guttene profiterte på den glatte banen, men dette skal ikke foringe TILs seieren som var fullt fortjent. Det var TIL som kom best igang, tross vind og regn mot seg. Laget hadde faktisk to klare målsjanser i løpet av kampens fem første minutter, ukonsentrerte avslutninger resulterte i skudd utenfor. Begge gangene praktisk talt for åpent mål.

Andenes overtok føringen etter ti minutter, og laget hadde sin beste periode fra til halvtimen var spilt. Frank Johannessen var stadig frempå uten å lykkes, men i det 15. minutt snappet han opp en feilpasning i TIL-forsvaret, lobbet ballen over keeper og i tverrligger og ned, målet ble godkjent etter at dommeren hadde komferert med linjemannen.

Med vinden i ryggen satset TIL kollosalt i andre omgang, og allerede etter tre minutter var det klart for 1-1. Johnny Albertsen gikk høyt opp etter et innlegg fra høyre og headet kontant i nettet. Oppmuntert av scoringen spilte nå TIL Andenes fullstendig ut, og TIL tok ledelsen i det 80. minutt, Etter mye rot i Andenes-forsvaret fikk Dagfinn Rognmo en fot på ballen som trillet rolig forbi keeper og i mål.

Forbundsdommer Fredrik Monsen dømte meget godt.

Oppdatert: 26.11.2003