Cup NM 3.runde 1974: Tromsø IL - Bodø Glimt

Det kunne blitt videre cup-eventyr for TIL - la det være klart med en gang. For denne kampen kunne så lett blitt en triumf. I stedet ble det på mange måter en skuffelse - og det var Glimt som stakk av med biletten til 4. runde. Første omgang TIL leverte på Valhall lovet mye - ikke minst et cup-eventyr som kunne tent fotballfeberen i Tromsø. TIL spilte faktisk glimrende fotball.

De hadde taket på kampen, og gang på gang måtte Glimt ty til ublide midler for å stoppe TIL-løperne. Og 2-0 ledelsen TIL hadde til pause var slett ikke ufortjent. Men så raknet det fullstendig etter pausen. Da fikk Glimt gjøre som de ville. Da de endelig fikk hull på byllen, rant målene inn med jevne mellomrom - og det var faktisk ingenting å si på at Glimt tilslutt gikk av banen med 4-2 seier.

I perioder av første omgang var det full panikk i Glimt-forvaret. TILs løpere gled lekende lett gjennom. Arne Andreassen dominerte midtbanen, og trakk opp det ene angrepet etter det andre. Morten Nilsen skapte stadig sjanser - han vant de fleste hodedueller med Jan Muri, og Torfinn Ingebrigtsen var flere ganger nesten gjennom, men ble hver eneste gang stoppet av et solid grep i trøya.

Etter en halv times spill lykkes det endelig, da Arne Andreassen trakk seg fri på høyresiden. Han slo inn foran mål, og Jack Andersen fikk satt en fot på ballen, og dermed sto det 1-0. Drøyt ti minutter senere var det klart for ny TIL-scoring. Etter en corner oppsto det rene møljespillet foran Glimt-buret, og Arne Johnsen fikk tilslutt stilt inn kanonen, 2-0 og stormende jubel blant publikum. Men andre omgang skal vi forbigå i stillhet.

Oppdatert: 19.11.2003