3.div.TITO 1974: Tromsø IL - Fløya

Uten tvil hadde årets nykårede TITO-mester, Tromsø Idrettslag, alle på sitt parti denne søndagen. TIL maktet ikke selv sin oppgave mot byrival Fløya. Det måtte bli to poeng i dette oppgjøret om TITO-mesterskapet skulle sikres ved egen hjelp, men det ble bare det ene. Dermed anså alle at Furuflaten nærmest kunne gå til dekket bord i oppgjøret mot bunnlaget Storfjord på egen bane. Begge kampene gikk samtidig, det var mange spente ansikter å se før resultatet fra Furuflaten ble kjent. De færeste trodde på melding om 2-1 til Storfjord, men det skulle altså vise seg at resultatet var riktig. Jubelen i en ellers så dødsstille TIL-garderobe var uten grenser.

TIL kan ikke spille mot lag som taktisk legger seg i forsvar og har en regel - nemlig ett spark på ballen. Dette har vi nå sett eksempler på flere ganger. Fløya stilte opp med et redusert mannskap, ikke minst for at laget hadde mistet flere av sine spillere, dette til tross, Fløya viste at de kunne kjempe, og vi fikk igjen se at det var nesten umulig å få mål på Fløya-keeperen, denne gangen var det Jonny Hansen som sto i mål, og i likhet med Gunnar Fjellberg som hadde samme jobben ifjor, holdt han Fløya-målet rent.

Tromsø IL var nok det beste laget, men de virket denne gangen meget tafatte. Løperne var lite bevegelige og dermed fikk Fløya-forvaret all den tid de trengt for å få ballen ut av faresonen. Selvfølgelig kunne en slik viktig kamp ikke spilles uten dramatikken var til stede. Mot slutten av kampen startet ufinhetene, og ikke uventet sto TIL for disse. Det første gule kortet fikk Svein Arne Olsen. Like etter var det Arne Sæthers tur. En skulle tro at TIL-spillerne nå hadde lært, men så skjedde altså ikke.

Dommeren Jens Petter Jensen måtte frem med det røde kortet før kampen var slutt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.11.2003

Del dette: