3.div.TITO 1974: Bardufoss OIF - Tromsø IL

Det var dramatikk for alle pengene da TIL ble satt på plass av BOIF på Bardufoss. I en kamp TIL burde ha vunnet, ble Tromsø-laget nedkjempet av BOIF. Og etter at BOIF gikk av banen med seier 2-1, er TILs sjanser til seriegull ikke så store som før denne serierunden.

TIL burde ha vunnet fordi BOIF fikk sin keeper Knut Lorentzen utvist i det 29. minutt. På det tidspunktet ledet TIL 1-0, og med en mann mer på banen bør ikke et lag gi fra seg ledelsen. Det gjorde altså TIL. men det må innrømmes at BOIF kjempet mesterlig i denne kampen. Godt hjulpet av to straffespark sikret BOIF seg poengene, og egentlig ufortjent var det ikke.

Men det skal innrømmes at TIL hadde det meste av banespillet, og i perioder var BOIF virkelig presset. Første omgang var forholdsvis jevnspilt, men det var altså TIL som åpnet "showet" med en fin scoring av Sigurd Dale. Men det var først ti minutter senere det hele startet, med at BOIF-keeper skulle spille ut, Morten Nilsen header etter ballen og kommer antagelig borti Lorentzen, BOIF-keeperen tenner på alle plugger og klapper til Nilsen. Marsordren fra dommer Magne Fredriksen var uungåelig.

Etter utvisingen var det BOIF virkelig begynte å kjempe, og i det 32. minutt handset en TIL-forsvarer inne i straffefeltet. Fra 11-meteren scoret Arild Bråthen sikkert, og dermed var det balanse i regnskapet. Etter pause startet BOIF mer defensivt, og taktikken lyktes fullt ut. Så blir Arild Bråthen felt inne i straffefeltet, og han scorer sikkert fra merket. Dermed 2-1 til BOIF.

Dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes, streng, men ikke alltid helt vellykket.

Oppdatert: 21.11.2003