Eliteserien 2017: Vålerenga IF - Tromsø IL

TIL spilte 0-0 borte mot Vålerenga i vertenes siste kamp på Ullevaal foran flyttingen til sitt eget nye stadion.

Dermed brøt TIL rekka på tre strake tap i eliteserien, og poenget fører laget på lik poengsum med Viking, der TIL i tillegg har en kamp tilgode etter den utsatte kampen mot Odd Grenland.

Poenget var også Simo Valakaris første som TIL-trener, etter å ha sett laget sitt tape 1-2 for Molde og ryke ut av cupen mot Lillestrøm i midtuka med 0-1.

TIL kunne også ha tatt tre poeng, om laget hadde evnet å omsette en av sine flere brukbare sjanser i scoring. Thomas Lehne Olsen, Lasse Nilsen og Gjermund Åsen hadde alle gode sjanser til å overliste VIFs keeperdebutant Adam Larsen Kwarasey, men maktet ikke det.

Det har TIL slitt med på Ullevaal de siste årene. Klubben har ikke scoret mot Vålerenga på Ullevaal siden 9.august 2009, da TIL røk 3-4 i cupen.

Men et solid pluss for TIL var at laget holdt nullen. Det har ikke laget klart siden Sogndal ble slått 3-0 på Alfheim 9.april i år.

– Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen. Vi var ok i første omgang, men ga vekk ballen for mye i andre, og det holdt på å straffe seg mot et så godt lag som Vålerenga, men guttene forsvarte seg bra. Nå har vi tatt vårt første poeng, og så går vi videre, sa TIL-trener Simo Valakari til Max etter kampslutt.

Det kunne fort blitt null poeng på TIL-laget. Bård Finne hadde to gode sjanser i første omgang, i tillegg hadde Daniel Fredheim Holm en bra mulighet til å score for VIF. Kaptein Simen Wangberg og keeper Gudmund T. Kongshavn gjorde viktige aksjoner som forhindret det.

I andre omgang kom Ghyas Zahid nært, men skuddet hans strøk stolpen. Mot slutten fikk de fleste TIL-supportere hjertet i halsen da Gudmund T. Kongshavn var på en skikkelig skogstur på et VIF-hjørnespark, men heldigvis for TIL headet Enar Jääger utenfor det tomme TIL-målet.

TIL har bare vunnet en av sine siste 15 seriekamper, og nå venter Aalesund hjemme på Alfheim førstkommende søndag.

– Det blir en viktig kamp, sa Thomas Lehne Olsen til Max.