Eliteserien 2017: Tromsø IL - Strømsgodset IF

TIL rotet det til mot Strømsgodset.

Etter fire poeng borte mot Rosenborg og Sarpsborg 08 skulle TIL nå imponere hjemmepublikummet for første gang siden hjemme seieren mot Sogndal 9. april.

Og det startet bra for TIL.

Strømsgodset, som før kampen sto med ett fattig poeng på fire bortekamper, hadde svært lite å stille opp med i starten.

«Gutan» hadde flere gode muligheter før ballen lå i målet bak keeper Espen Bugge Pettersen etter 31 minutters spill.

Jenssen-suser

Ulrik Yttergård Jenssen fikk ballen fra midtbanekollega Morten Gamst Pedersen på drøyt 20 meter og dro seg litt sidelengs i banen. Han banket til, og ballen suste rett i mål bak Bugge Pettersen, som ikke var helt patent.

– Jeg ser treffet, så kommer det et par mann imellom. Jeg mister sikten raskt etter treffet, og da er det for sent, sa keeper Bugge Pettersen til Eurosport i pausen.

TILs forsvarshelt: – Det er nesten deilig å ha litt smerte

Det så nesten ut som han kastet seg nesten vekk fra ballen.

– Det er ikke godt keeperarbeid. Han kunne tatt den i fast grep, meldte TV2s Harald Bredeli i FotballXtra.

Mønsterkontring

Tromsø kunne ledet mer til pause; like etter scoringen fikk Aron Sigurdarson en mulighet servert av Bugge Pettersen, men avslutningen ble blokkert.

«Gutan» fortsatte kjøret etter pause, og det var lite som tilsa at Godset skulle slå tilbake før de leverte en klassekontring etter 58 minutter.

Kristoffer Tokstad hadde nettopp reddet en ball på streken da gjestene satte fart fremover. Eirik Ulland Andersen spilte ballen til Tokstad, som enkelt trillet inn ballen langs bakken nede ved stolperoten.

Sigurdarson-sjanse

Da var lagene like langt, selv om Tromsø hadde vært det klart beste laget på Alfheim.

Aron Sigurdarson var nok en gang blant dem som skapte mest for Tromsø, og like etter utligningen var han farlig frempå igjen.

TIL kom fremover med mange spillere, men Sigurdarson avsluttet selv fra 16 meter. Denne gangen gikk avslutningen rett på Bugge Pettersen.

3-0-seieren mot Sogndal er TILs eneste hjemmeseier denne sesongen.

Nesten matchvinner

Tre og et halvt minutt fikk Thomas Lehne Olsen sjansen til å sikre den andre hjemmeseieren for året.

Morten Gamst Pedersen lobbet ballen bak i feltet, og på bakerste stolpe ventet TIL-spissen med pannebrasken.

Han stanget ballen mot mål, men denne gangen var Bugge Pettersen med på notene bakerst hos Strømsgodset. Han holdt ballen i fast grep, og dermed endte det 1–1.

Det betyr at Tromsø står med fire strake kamper uten tap, men det skal sies at tre av dem har endt med uavgjort.

TILs beste var Ulrik Yttergård Jenssen.     Dommer var Martin Sleire Lundby fra Bøverbi IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.