Eliteserien 2017: Sarpsborg 08 - Tromsø IL

SARPSBORG STADION (iTromsø): Hjemmelaget gikk offensivt ut, men TIL forsvarte seg godt det første kvarteret. Anført av debutant Jacob Karlstrøm i TIL-målet samt midtstopperne Magnar Ødegaard og Jostein Gundersen sto Gutan godt i mot.

25 minutter ut i oppgjøret fikk Gjermund Åsen en gylden mulighet til å score. Men avslutningen gikk rett på Anders Kristiansen i Sarpsborg-målet. Åsens avslutning var faktisk den eneste sjansen i hele omgangen.

Et TIL-lag som for dagen stilte i 4–5–1 mot normalt 4–4–2 lot ikke Sarpsborg prege kampen før pause som de nok er vante til. Imponerende mot et lag som før denne hadde scoret 12 mål på fire hjemmekamper.

Etter hvilen skulle TIL sjokkere hjemmelaget. En god pasning i bakrommet fant Lehne Olsen som på ekte målscorervis kriget inn 1–0 etter 48 minutter.

Målet gjorde at Sarpsborg naturlig nok presset ytterligere på. Men et annullert mål var det nærmeste de kom.

Helt til det 72. minutt. Litt ut av ingenting traff et innlegg en umarkert Erton Fejzullahu som rett foran Karlstrøm umarkert kunne styre ballen i mål til 1–1.

To minutter etter berget Karlstrøm TIL, men ga en retur som ble satt utenfor. Og Sarpsborg kjørte på videre. Karlstrøm måtte på ny i aksjon etter 82 minutter, og reddet denne gangen med beina på en avslutning fra ti meter.

Så endret kampbildet seg når Sarpsborgs Andreas Albech fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt tre minutter før full tid.

TIL presset på, og kunne med hell tatt med seg alle tre poengene, men fikk kampen endte ikke med flere mål.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.    Dommer var Rohit Saggi fra Drafn.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.