Eliteserien 2017: Odd Grenland - Tromsø IL

Thomas Lehne Olsen gjorde igjen en god kamp.

Og det skjedde etter at TIL fikk den verst tenkelige starten på kampen. Riku Riski sendte vertene i ledelsen allerede etter seks minutter. Kent-Are Antonsen var uheldig med en klarering etter et Odd-frispark. Ballen havnet i beina på Riski som sendte den direkte i mål. Finnens første scoring i Odd-drakten var av det vakre slaget.
- Jeg synes at vi var best før pause. De scorer etter en litt uheldig situasjon, mente TIL-trener Bård Flovik-
Tross den dårlige åpningen var TIL med på å prege kampen. Både Aron Sigurdarson og Ulrik Yttergård Jenssen kunne og burde ha sørget for 1-1 før man hadde spilt 20 minutter. Sigurdarson hadde et skudd som ble stoppet på femmeteren mens Yttergård Jenssen satt ballen like utenfor etter en dødball.
- Vi hadde fylkere sjanser som vi burde ha utnyttet, mente Flovik i pauseintervjuet med Eurosport

Snytt for straffe?

TIL var minst like god spillemessig som Odd de første 45 minuttene og de ble kanskje snytt for straffe fem minutter før pause. Et innlegg fra Thomas Lehne Olsen traff Fredrik Semb Berge. Det var vanskelig å se på TV-bildene om TIL ble snytt for straffespark i den situasjonen.
Men ingen av TIL-spillerna klaget på på avgjørelsen.
- Vi må bare kjøre på fordi vi ser at vi skaper mye, sa Thomas Lehne Olsen til Eurosport i pausen.
Sammen med Gjermund Åsen og Aron Sigurdarson var Lehne Olsen den TIL-spilleren som gjorde seg mest bemerket i Skien.

Marginene manglet

Også etter sidebytte var TIL det beste laget - og de spilte seg til flere store sjanser.
Aron Sigurdarson får nepope sove godt etter han misbrukte en kjempesjanse 13 minutters spill. Gjermund Åsen fant islendingen med et innlegg. Kun en kjemperedning av Sondre Rossbach hindret scoring.
Odd kom mer med i kampen utover omgangen, uten at de maktet å skape de store sjansene.

Mulighetene til vertene kom først og fremst etter kontringer, og det kunne ha blitt 2-0 etter en overgang. Men målscorer Riski ble avblåst for offside.
På tampen av oppgjøret i Skien ble det dramatikk. Odds lovende unggutt Rafik Zekhnini satt inn en stygg takling på Kent-Are Antonsen og ble sendt av banen med rødt kort. Tross en spiller mer på banen maktet TIL ikke å skape den avgjørende sjansen. En sjanse som ville ha gitt scoring og ett poeng.
Et TIL-poeng hadde vært rettferdig. Trener Bård Flovik kan i allke fall glede seg over en ny solid prestasjon på bortebane selv om det ikke ble noen poeng.

TILs beste var Thomas Lehne Olsen.    Dommer var Svein Oddvar Moen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: itromsø.