Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Sarpsborg 08

Thomas Lehne Olsen scorer i hver kamp for tiden.

Det tok ikke mer enn to minutter før Sarpsborg 08 gikk i ledelsen på Alfheim. Simen Wangberg var for sen i en duell med Kristoffer Tokstad, og dommer Espen Eskås pekte på straffemerket. Gjestenes danske kaptein, Steffen Ernemann, var sikkerheten selv fra elleve meter

Etter en hissige starten roet kampen seg betraktelig, og TIL bruke noen minutter på å riste av seg sjokket. Knappe tolv minutter var spilt da vertene skapte det første som kunne minne om en sjanse. Et innlegg fra Kent-Are Antonsen fant Simen Wangberg i feltet, men stussen fra stopperen forsvant utenfor stolpen.

TIL slet med å sette gjestene under press. Til tider fikk Sarpsborg 08 brodere seg lett gjennom midtbanen, og derfor valgte trener Bård Flovik å legge om til 4-4-2 etter knapt halvspilt omgang.

Historien gjentok seg

Det tok riktignok ikke mer enn fem minutter før gjestene nok en gang spilte seg gjennom TIL. Svenske Jonas Lindberg stakk bak vertenes forsvarsrekke, og ble lagt i bakken av keeper Gudmund Taksdal Kongshavn. Dommer Eskås pekte på straffemerket for andre gang i kampen.

Sarpsborg 08s kaptein Ernemann banket ballen til høyre for keeper Kongshavn, og selv om TIL-keeperen var nære ballen var straffen for velplassert til at den kunne stoppes. 0-2 før halvtimen var spilt, og Gutan hadde en meget vanskelig jobb foran seg.

Etter drøy halvtime kunne også vondt blitt verre for vertene. Pål Alexander Kirkevold vant duellen etter en innlegg, og kun en god redning av Kongshavn hindret ytterligere sarpejubel.

Tente publikum

TIL slet voldsomt offensivt, og hadde ikke skapt en eneste mulighet før de fikk frispark drøye fem minutter før hvilen. Gjermund Åsen løftet ballen inn i feltet, og der steg Thomas Lehne Olsen til værs og stanget inn reduseringen.

Den var viktig for hele Alfheim, og ga spillerne fornyet selvtillit på vei inn i garderoben. Scoringen blåste også nytt liv i publikum som manet sine helter frem mot utligning.

De siste fem minuttene av omgangen kjørte TIL skikkelig på, og gjestene var nok godt fornøyde med å komme seg inn i garderoben med ledelse.

Offsidemål

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. Trener Flovik kastet dressjakka, og vinket sine gutter fremover. TIL hadde mye ball og trykk, men slet med å skape muligheter.

Timen var spilt da gjestene holdt på å øke sin ledelse. Jon Helge Tveita og Kristoffer Tokstad kombinerte. Sistnevnte fant Patrick Mortensen som hadde ballen i mål, men linjemannen hadde allerede vinket for offside på Tokstad.

Etter 65 minutter kastet Flovik på Fredrik Michalsen og Runar Espejord. Førstnevnte markerte seg umiddelbart med en knallhard takling som resulterte i gult kort.

Nytt offsidemål

Det sterke åpningstrykket etter pause hadde imidlertid avtatt, og TIL klarte verken å legge press på gjestene eller å spille seg til muligheter. Kvarteret før slutt hadde gjestene nok en ball i nettet, men også denne ble avvinket for offside. En soleklar en sådan på Tokstad.

Ti minutter før slutt fungerte linken mellom Lehne Olsen og Åsen nok en gang. Et godt innlegg fra trønderen fant pannebrasken til Lehne Olsen. Dessverre for hele Alfheim forsvant avslutningen et par meter til siden for stolpen.

På overtid fikk TIL nok en sjanse etter et langt innkast. Innbytter Henrik Gjesdal kom til avslutning fra skrått hold, men ballen snittet stolpen på feil side. Nærmere kom ikke TIL, og dermed endte det med null poeng i vårsesongens siste kamp. Neste seriekamp er borte mot Lillestrøm 1. juli.

TILs beste var Sofie Moussa.       Dommer var Espen Eskås fra Bækkelaget FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø