Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Molde

Moldejubel.

Medaljehåpet lever for Molde: Vant borte mot Tromsø

Eirik Hestad var involvert i begge scoringene da Molde slo Tromsø 2-0 borte. Ole Gunnar Solskjærs mannskap ligger nå kun ett poeng bak Odd på tredjeplass.

Kampens første scoring kom etter 52 minutter da et innlegg fra høyre fant Joshua Gatt. Den skadeutsatte amerikaneren, som endelig er tilbake i spill igjen, brystet ballen ned til Eirik Hestad som tok en touch før han satte ballen til venstre for Tromsø-keeper Filip Loncaric.

– Han la ballen fint tilbake, og så fikk jeg til en bra berøring og en grei avslutning, sa Hestad om 1-0-scoringen til TV 2 etter kampen og la til at han er skuffet over kun å ha scoret tre mål denne sesongen.

Etter 79 minutter svingte Hestad inn en corner som traff Tromsøs Kent-Are Antonsen. Han var uheldig med sin inngripen og satte ballen i eget nett til 2-0.

– Ballen gikk i armen min og fikk en perfekt bue over vår egen keeper, sa en skuffet Antonsen.

«Fort Lerkendal»: Har ikke avgitt poeng på 350 dager

Tam førsteomgang

Tromsø åpnet best før pause, men gjestene tok over banespillet utover i omgangen. Hestad hadde muligheten til å tegne seg på scoringslista allerede etter 29 minutter, men hans skuddforsøk ble reddet av Loncaric.

Runar Espejord hadde en stor sjanse til å gi Tromsø ledelsen like etter pause da han fikk ballen servert inne i feltet, men avslutningen gikk over målet til Ethan Horvath.

Molde gikk rett i angrep og scoret ved Hestad før kampen ble avgjort ved selvmålet til Kent-Are Antonsen.

Tromsø nære nedrykk

Resultatet betyr at håpet om bronsemedaljen i eliteserien fortsatt lever i Molde, mens Tromsø må kjempe en kamp om å unngå kvalifiserings- eller nedrykksplass.

Laget til Bård Flovik ligger på 13.-plass med 30 poeng og har kun tre poengs forsprang på Stabæk som ligger på kvalifiseringsplass.

Flovik er imidlertid trygg på at hans lag holder seg i eliteserien til tross for at resultatene gikk imot hans lag søndag etter at Aalesund slo Odd 1-0.

– Vi kan ikke påvirke utfallet i de andre kampene, vi kan kun påvirke oss selv og våre prestasjoner. Vi skal hente flere poeng og så får vi ta de fire neste kampene på strak arm og hente de poengene som trengs, sa han.

TILs beste var Filip Loncaric.     Dommer var Kristoffer Hagenes Hovdin IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde: itromsø.