Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Haugesund FK

Jostein Gundersen reddet poeng i sin første TIL-kamp fra start.

På en kjølig julikveld i Tromsø tok TIL imot Haugesund til oppgjør på et glissent Alfheim. I den første hjemmekampen for "Gutan" etter ferien ble det ett poeng foran 3118 tilskuere, og det kan hjemmelaget takke Jostein Gundersen for. Midtstopperen har aldri startet en kamp, men i dag ordnet han ett poeng for TIL.

Keepertabbe

Sett bort fra et skremmeskudd fra Magnus Andersen, skjedde det ikke stort i åpningen av kampen. Men etter 22 minutter gikk gjestene i føringen, ut av absolutt ingenting. Et innlegg fra venstrekanten så ut som det minst farlige innlegget noensinne, men på finurlig vis mistet TIL-keeper Filip Loncaric ballen.

BORTEJUBEL: Roy Andre Miljeteig scorer Haugesunds første mål mot Tromsø.

På helt blankt mål hadde Roy Andre Miljeteig ingen problemer med å sende bortelaget i ledelsen. TILs kroatiske keeper prøvde å gjemme ansiktet, men måtte erkjenne at det var en grusom keepertabbe av ham.

Sjansefattig

Etter 27 minutter sendte Sigurdarson en frekk stikker til lynhurtige Mikael Norø Ingebrigtsen. Dessverre for hjemmelaget, så var keeper Per Kristian Bråtveit først på ballen i en potensiell kjempesjanse for "Gutan". Men 19-åringen var langtifra ferdig for dagen.

Vakker volley

For rett før pause kombinerte Kent-Are Antonsen og Gjermund Åsen fint på venstrekant, før sistnevnte la inn ballen i feltet. I vanvittig tempo dukket TILs høyrekant opp i feltet, og på førsteberøring banket Ingebrigtsen ballen bak en sjanseløs Bråtveit.

Dette var Ingebrigtsens andre scoring på en uke, og han har vist en utgave av seg selv som står i sterk kontrast til vårsesongen.

Sovnet på straffe.

TIL har kun vunnet to hjemmekamper til nå i sesongen, og det ble bare med noen spede forsøk på å forbedre den hjemmestatistikken i 2. omgang. For etter 70 minutter spilt sov "Gutan" på gjestenes tredje corner, og etter mange pene kombinasjoner og et vakkert innlegg, så sto plutselig Torbjørn Agdestein alene i feltet.

Han hadde ingen problemer med å skyte Haugesund i føringen, på en dødball der TIL gjorde omtrent ingenting for å forhindre baklengs.

Utligning

Jostein Gundersen var farlig frempå på corner i 1. omgang, men headingen gikk like utenfor. I 2. omgang fikk 19-åringen ny mulighet, og på enkelt vis pirket han inn utligningen.

Sett bort fra at Morten Gamst Pedersen kom inn til et jublende Alfheim-publikum, så skjedde det ikke stort mer. Kampen ebbet ut til 2-2, og dermed har fremdeles ikke "Gutan" vunnet en hjemmekamp siden 1-0 mot Brann den 1. mai.

TILs beste var Jostein Gundersen.    Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde itromsø.