Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Det ble da syttende mai likevell.

Med to scoringer fra Milan Jevtovic stakk Bodø/Glimt av med tre poeng på Alfheim på 16. mai.

For TIL betyr det at en fortvilende statistikk fortsetter:

* Laget har tapt de fire siste 16. maikampene i eliteserien

* Man må helt tilbake til 2007 for å finne sist TIL vant en eliteseriekamp på 16. mai.

Første elitemål

Jevtovic åpnet scoringsballet på Alfheim etter en drøy time da han løp fra TIL-stopper Henrik Gjesdal, og skrudde ballen inn bak TIL-målvakt Gudmund Kongshavn.

12 minutter senere eksploderte Alfheim da innbytter Thomas Lehne Olsen straffet en dårlig Glimt-klarering og banket inn utligningen. Olsens første scoring for TIL i eliteserien var et faktum.

Billettene rives vekk til «Slaget om Nord-Norge»

Kalddusj

Men bare tre minutter senere fikk et feststemt hjemmepublikum en ny nedtur.

Samme Jevtovic lurte Simen Wangberg i etterkant av en dødball, og hamret inn ny Glimt-ledelse fra spiss vinkel.

En sluttspurt av TIL ga store muligheter etter en corner som Sofien Moussa stusset ned mot mållinjen og et Magnus Andersen-skudd fra 10 meter som gikk over.

Målløst til kamp

TIL åpnet klart best og kunne ledet allerede etter fem minutter. Martin Bjørnbak klarerte et innlegg fra Magnar Ødegaard like foran stolpen, mens Runar Espejord var noen centimeter unna å styre inn en heading fra Henrik Gjesdal etter et frispark.

Etter 13 minutter fikk Glimt en gigantisk mulighet til å ta ledelsen da Trond Olsen fikk ballen mutters alene inne i TIL-feltet. Men da Olsen brukte tid kom "Gutan" oppofrende inn, én etter èn. Til slutt fikk Gjesdal måket unna til corner.

Glimt-kaptein Thomas Jakobsen fikk også en god mulighet inne i boksen, men skjøt himmelhøyt over.

Utover i førsteomgangen tilrev TIL seg igjen initiativet, og Aron Sigurdarson var nær ved å gi "Gutan" ledelsen tre minutter før pause med et knallhardt skudd som strøk stolpen.

Og hjemmelagets kanonade like før hvilen var ikke slutt. Runar Espejord tvang Glimt-keeper Hannes Halldorsson ut i full strekk med velplassert skudd. Men den påfølgende corneren ble resultatløs og lagene gikk til pause på 0-0.

Ned til 13. plass

Scoringene altså likevel etter pause - men for mange feil vei for TIL.

Resultatet betyr at Glimt passerer TIL på tabellen og faller ned til 13. plass på tabellen før runden ferdigspilles senere i dag.

TILs beste var Runar Espejord.      Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar FK.

Utarbeidet avPer Salomonsen.      Kilde:itromsø