Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Aalesund FK

Runar Espejord mener at hver og en av spilerne må gå i seg selv.

Ikke siden 1-0-seieren mot Brann den 1. mai har ikke Alfheim-publikummet sett TIL vinne en kamp på eget kunstgress. Mot Aalesund fortsatte den elendige hjemmeformen med 1-2-tap mot Aalesund.

TIL fikk en marerittstart på oppgjøret mot sunnmøringene, og igjen var det en TIL-spiller som scoret selvmål på Alfheim. Mot Stabæk var det Simen Wangberg som stanget den inn i eget nett, og denne gang var det venstreback Kent-Are Antonsen som var uheldig og satte inn et innlegg fra

Oddbjørn Lie bak TIL-keeper Filip Loncaric. Scoringen kom etter kun tre minutter spilt.

- Vi var ikke god nok defensivt og ga for mye rom i midtbaneleddet, sa TIL-trener Bård Flovik til TV2 i pausen.

Klassescoring

Etter 11 minutter burde hjemmelaget utlignet etter at Runar Espejord silkemykt la inn til Thomas Lehne Olsen, men sistnevnte klarte ikke å plassere ballen i mål.  Det klarte derimot Runar Espejord minuttet etterpå. Lehne Olsen var denne gangen arkitekten, og Espejord flikket ballen i nettmaskene på nydelig vis.

Men minutter etter utligningen så tok Aalesund tilbake ledelsen. Aron Elis Thrandarson løp mot et ryggende TIL-forsvar, og sendte en vakker stikker til Mostafa Abdellaoue. Den tidligere TIL-spissen lot seg ikke be to ganger, og curlet ballen i lengste hjørnet. Han feiret scoringen mot sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg feirer alltid målene mine, sa Mostafa Abdellaoue til TV2 før kampen.

Dermed hadde det kommet tre scoringer på Alfheim i det klokka hadde passert 21 minutter. En rotete førsteomgang av begge lag, men Aalesund gikk inn til pause med en fortjent ledelse.

Sjansefattig

Der 1. omgang var et fyrverkeri av en omgang med mange sjanser og tre mål, så var 2. omgang den rake motsetning.

Bård Floviks menn hadde naturlig nok interesser av å gjøre noe med resultatet etter pause, men utpå banen var TIL tafatte. Svært få sjanser skapt, og Aalesund var nærmere 3-1 enn TIL var utligning i starten av 2. omgang.

Debuterte

Men så var det duket for en debutant på Alfheim. Nysigneringen Ulrik Yttergård Jenssen startet kampen med å sitte på benken, etter at han ble spilleklar for TIL i siste liten. Den tidligere Lyon-spilleren fikk sjansen med 25 minutter

igjen på klokka, og stortalentet ble byttet inn for TIL-kaptein Christian Landu-Landu. Han viste fine tendenser, ønsket mye ball og hevet TIL-laget på en snaue halvtimen han fikk. Det var dessverre ikke nok, og Aalesund vant 2-1 på Alfheim, TILs fjerde hjemmetap denne sesongen.