Tippeligaen 2016: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Aron Sigurdarson har ikke scoret på fire måneder.

Før oppgjøret mot Strømsgodset fikk Gutan en rekke dårlige nyheter. Morten Gamst Pedersen, Gudmund Taksdal Konghavn, Jonas Johansen og Christer Johnsgård var i utgangspunktet ute med skader.

I løpet av det siste døgnet før kampstart ble det også klart at venstreback Kent-Are Antonsen og høyrekant Mikael Norø Ingebrigtsen var rammet av spysjuke. Det gjorde at TIL måtte gjøre to forandringer i førsteelleveren. Simen Wangberg og Sofien Moussa kom inn for Antonsen og Ingebrigtsen fra den forrige seriekampen mot Haugesund.f

Godset brukte bare tre minutter på å komme til en slags farlighet. Et innlegg fra Lars Vilsvik ble headet utenfor av Thomas Sørum i duell med Magnar Ødegaard.

Et TIL-lag med god selvtillit på bortebane forsøkte å holde i ballen tidlig i oppgjøret, og ikke bare slå langt mot Moussa, noe som i perioder lyktes godt.

Sørum ble på nytt spilt igjennom etter åtte minutter, men TILs Filip Loncaric var på rett plass. Og hjemmelaget fortsatte presset. Tre minutter senere gikk et innlegg fra Petter Vaagan Moen rett igjennom feltet til Gutan, uten at det utrolig nok ikke ble mål.

Så slo Gutan anført av Hans Norbye tilbake. Et fantastisk syttimetersløp av backen med ballen sørget for et frispark rett utenfor 16-meteren. Noen på tribunen mente han ble tatt innenfor, mem dommeren så det annerledes. Sigurdarsons frispark havnet rett i muren.

Snaue 20 minutter ut i oppgjøret fikk Gjermund Åsen en avslutning på skrått mot keeperen etter en pasning fra Lehne Olsen. Minuttet etter kom Wangberg til lagets første skikkelige mulighet da han fikk stå alene på 10 meter etter en corner. Midtstopperen sleivet ballen utenfor.

Hans Norbye ble taklet stygt av Godsets Mohamed Keita etter 31 minutter. TILs høyreback ble liggende i noen sekunder før han kom seg på beina igjen.

35 minutter ut i oppgjøret kom kampens til da største mulighet. Ødegaard rotet på høyresiden av 16-meteren, og innlegget ble slått rett til Storflor som var alene med Loncaric. Kjemperedning av sistnevnte av avslutningen fra åtte meter.

De siste ti minuttene inn mot pause ble mest preget av rotete spill fra begge lag. Godset natulig nok med mest ball, uten at det ble skapt noe mer enn nesten-muligheter. Med ett unntak. På overtid av omgangen kom et innlegg fra Sigurdarson fra høyresiden som Moussa brassesparket rett over vinkelen. For en scoring det ville vært, men stillingen var 0-0 til pause.

Nær utlignig

De siste 45 minuttene startet rolig de første minuttene før Vilsvik fikk avslutte fra kanten av 16-meteren. Ballen gikk igjennom feltet, og rett utenfor stolpen til bortelaget. Etter 52 minutter kom TIL på en kontring som kunne blitt farlig, men Åsen klarte ikke å holde ballen innenfor banen da han kom til dødlinja.

Med tre av fem innbyttere i oppvarming virket det ettersom minuttene gikk i andreomgangen at TIL kunne få med seg poeng fra Drammen.

66 minutter ut i oppgjøret ble Moussa liggende nede lenge mens spillet pågikk. Han ble til slutt hjulpet av banen, men kom inn igjen etter ett minutts tid.

Til store TIL-protester fikk Jostein Gundersen gult kort og frispark mot nede ved TILs venstreside av 16-meteren et par minutter senere. Frisparket endte ikke i noe for hjemmelaget.

TILs skadeplagende stortalent Runar Espejord kom inn for Aron Sigurdarson etter 72 minutter. Espejord skulle bare være minuttet på banen før Godset scoret. Mohamed Keita fikk stå helt alene etter et innlegg fra venstresiden på 14 meter. Loncaric klarte ikke å stå i mot, og dermed 1-0 til hjemmelaget – et skudd i baugen for et hardtkjempende TIL-lag.

Etter 76 minutter kom en til da usynlig Thomas Lehne Olsen til sin første mulighet i kampen. Avslutningen fra 17 meter gikk rett utenfor Godsets mål.

TIL forsøkte å skape et trykk mot slutten av kampen. Henrik Gjesdal og Fredrik Michalsen ble byttet inn de siste kvarteret.

TIL desidert største sjanse til å få med seg poeng inntraff etter 88 minutter. Igjen var det Lehne Olsen som var frampå. Han headet en corner via en Godset-spiller mot mål, og det var en desperat redning på streken som hindret at TIL scoret.

Dermed tapte TIL på bortebane for første gang siden 7. mai i Stavanger mot Viking. Det er 71 dager siden.

TILs beste var Filip Loncaric.   Dommer var Martin Lundby fra Bøverbu IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.