Tippeligaen 2016: Odd Grenland - Tromsø IL

Landu Landu storspilte nok en gang.

For Gutans del ble det tredje uavgjort på rad, og andre strake 0-0-kamp.  Odd hadde  mange store sjanser, men fyrte med løskrutt mot Tromsøs mål.

Det betyr at Bård Floviks menn har tatt bortepoeng i både Molde og Skien i år, arenaer der de var levnet små sjanser på forhånd.

Heading like over

Fra første spark på ballen lå ”Gutan” lavt i banen og slapp til svært lite rom for de lynhurtige kantspillerne Refik Zekhnini og ”Bentley”.

Da lagene gikk til pause sto det 0-0, men det var Odd som var klart nærmest. En heading fra Olivier Occean gikk en drøy desimeter over Gudmund Taksdal Kongshavns mål.

Redning på streken

Ti minutter ut i 2. omgang var Odd uheldige som ikke tok ledelsen. En Occean-heading traff innsiden av stolpen før Kongshavn snappet ballen på streken. Den råsterke Odd-spissen fikk flere store sjanser, men klarte aldri å treffe TIL-målet.

Like etter fikk ”Gutan” sin største sjanse. Runar Espejord var helt ledig i boksen, og hadde god tid, men bommet på et meget godt innlegg fra Gjermund Åsen.

”Parkerte bussen”

Så var det duket for enveiskjøring på Skagerak Arena. Mot et lavtliggende Tromsø-lag pumpet Odd ballen inn i boksen med jevne mellomrom, men de klarte aldri å pirke ballen over streken.

De siste minuttene var det kun Thomas Lehne Olsen som var i nærheten av midtsirkelen. Ellers lå ”Gutan” med alle mann i egen boks, og banket ballen ukritisk opp i bakrommet.

Det holdt til uavgjort og ett poeng mot Odd i Skien.

TILs beste var Christian Landu Landu.       Dommer Trond Ivar Døvle fra Fjellhammer FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.