Tippeligaen 2016: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Siste gang TIL slo LSK på Åråsen var Mikael 11 år.

TIL slo Lillestrøm 4-2 i høstsesongens første seriekamp. Seieren snudde også en vond trend på Åråsen. TIL hadde tapt de fem siste kampene borte mot Lillestrøm. Fredag snudde det. TIL-trener Bård Flovik har varslet et mer spillende TIL-lag i høst enn i vår.

Det fikk vi se allerede i de første 45 minuttene, der TIL ledet fullt fortjent 2-1, og strengt tatt burde hatt en mer komfortabel ledelse. TIL fikk en perfekt start på kampen. Hans Norbye kastet langt, Simen Wangberg stusset, Sofiene Moussa kranglet i duell og Thomas Lehne Olsen plukket opp ballen og satte inn 1-0, med hans femte scoring på fem kamper på rad i serie og cup.

Så var Kent-Are Antonsen uheldig og skled etter å ha tilsynelatende ha ryddet opp i en situasjon. Erling Knudtzon takket for gaven og serverte Malaury Martin, som banket inn utlikninga. Men TIL slo tilbake. Mikael Norø Ingebrigtsen, god og aktiv de første 45 minuttene, fikk et sleivete Moussa-skudd på blank goal og satte inn sin første seriescoring for sesongen.

I andre økte Sofiene Moussa fra straffemerket, etter at Thomas Lehne Olsen gikk i bakken på omdiskutert vis. Magnus Andersen slo Lehne Olsen gjennom, og alene med keeper falt han, for å sprette rett opp igjen. Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffespark og ga Frode Kippe gult kort. Sofiene Moussa stjal straffesparket fra Magnus Andersen, men scoret sikkert.

LSK skapte spenning med reduseringen til 2-3 da Bassel Jradi dro seg fri og skrudde inn 2-3 på vakkert vis. Det så ut som om TIL skulle kollapse på nytt på Åråsen. I 2011, 2012 og 2013 ledet TIL borte mot LSK, bare for å tape i sluttminuttene. Sofiene Moussa holdt Frode Kippe og LSK fikk straffespark og en enorm mulighet til å utlikne til 3-3.

TIL-keeper Gudmund Kongshavn ble en matchvinner da han reddet straffespark fra Martin på strålende vis. Så punkterte Magnus Andersen med sitt første seriemål i år, etter glimrende forarbeid av innbytter Aron Sigurdarson. Kampen følger du minutt for minutt her.

TILs beste var Thomas Lehne Olsen.    Dommer var Svein-Erik Edvardsen fra Hamar IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys. Bilde itromsø.