Tippeligaen 2016: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Lykkelige TIL-spillere etter knusing av Glimt.

TIL herjet i Bodø – vant for første gang på 13 år

Ikke siden matchvinner Runar Espejord var sju år og Kurt Nilsen herjet hitlistene med «She so High» i 2003 hadde TIL tatt tre poeng i serien på Aspmyra. Søndag kveld skjedde det endelig igjen.

ASPMYRA STADION: Datoen 31. august 2003 var sist TIL hadde gått seirende av Bodø/Glimts hjemmebane. 4.718 dager senere – 31. juli 2016 - sørget Runar Espejord, Jostein Gundersen og Aron Sigurdarson for at akkurat det skjedde i TILs 3-0-seier.

Tilbake i 2003 scoret Ole Martin Årst og Morten Gamst Pedersen for TIL. Derfor var det som foregikk i landsdelens nest største by søndag kveld ikke dagligdags.

Sjokkåpning

TIL gikk rett i strupen på Glimt og etter bare tre minutter hadde Gutan en stor mulighet til å ta ledelsen da Thomas Lehne Olsen jaget en lang ball, men ikke lyktes å få til en skikkelig avslutning.

Sekunder senere eksploderte det i andre enden. Trond Olsen kom forbi på venstresiden og innlegget ble utrolig nok ikke ekspedert i mål av Milan Jevtovic. Etter litt rot av Loncaric i TIL-målet gikk den neste avslutningen i stolpen, via en TIL-spiller og ut til corner – også denne avslutningen av Jevtovic. En corner Glimt var nære å score på. En sjokkåpning – som utrolig nok ikke endte med ledelse for hjemmelaget.

Åtte minutter ut i kampen fortsatte Glimt-presset da de skapte sin fjerde sjanse gjennom et frispark fra 20 meter av Bjørnbak som ble reddet av Loncaric.

Nytt stolpetreff

Oppgjøret fortsatte i et høyt tempo fra hjemmelaget, men det var TILs Gjermund Åsen som kom nære etter 21 minutter da han nærmest sleivet ballen rett utenfor fra kort hold. Glimts Bjørnbak var nære på å score minuttet senere da Glimt hadde sitt andre stolpetreff for dagen etter et innlegg fra Trond Olsen. Headingen gikk tverrligger og over.

Lehne Olsen fikk en ny sjanse da han ble spilt igjennom Åsen etter 26 minutter. Førstnevnte klarte ikke stokke beina da han kom alene med keeperen.

Og det skulle bli mer fra bortelaget. Etter 35 minutter raget Espejord høyest og sendte TIL opp i ledelsen 1-0 etter en corner fra Kent-Are Antonsen.

Espejord var igjen frampå etter 41 minutter da han på volley avsluttet fra skrått hold. Glimt-keeperen måtte strekke seg for og fiste ballen videre utenfor mål.

Frekk scoring

De siste 45 minuttene startet langt roligere. Ikke før Glimt headet en ball rett utenfor på en corner 53 minutter skjedde det noe av interesse. Glimt hadde desidert mest ball det første kvarteret og fikk blant annet en rekke cornere uten å komme nær en utligning. 63 minutter var det derimot Espejord som ble spilt igjennom av Norø Ingebrigtsen, men ble stoppet i siste liten.

Thomas Lehne Olsen fikk tak i ballen rett utenfor 16-meteren etter 69 minutter, men skuddet gikk en meter over målet til Glimt.

Minuttene gikk og hjemmelaget ble mer og mer frustrerte mot et TIL-lag som forsvarte seg godt. Men i det 78. minutt kom stortalentet Jens Petter Hauge alene med Loncaric etter en god prestasjon. Redningen til sistnevnte var dog enda bedre.

Minuttet senere skaffet Aron Sigurdarson et frispark på skrått til høyre for Glimts keeper. Han var så frekk at han liksågjerne bare skjøt selv – rett i mål til 2-0. Og derfra og ut hadde Glimt lite å komme med.

TIL herjet på Aspmyra og Jostein Gundersen scoret sitt andre mål i eliteserien på overtid til 3-0. Da hadde mange i hjemmepublikum gikk vel vitende om at tre poeng skulle til Tromsø – for første gang på 13 år.

TILs beste Jostein Gundersen.      Dommer: Espen Eskås fra Bekkelaget.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.