Cup NM 4.runde 2016: Tromsø IL - Odd Grenland

Elleville TIL-gutter feirer scoring.

12 minutter var spilt av 1. ekstraomgang da Thomas Lehne Olsen banket TIL-fansen til himmels. Gjermund Åsen serverte et innlegg fra venstre, og Sofiane Moussa var sterk som en bjørn da han tok ned ballen mellom to odd-forsvarere.

- Det her var deilig. Det var en berg- og dalbane av en kamp, sier Bård Flovik til iTromsø.

Nedtaket ble en perfekt pasning til Olsen som banket ballen i 3-2 - og sendte ”Gutan” til kvartfinal.

TIL-dominans

Før det hadde TIL dominert mot Norges for øyeblikket tredje beste lag.

Etter at Odd ledet til pause skapte TIL seks sjanser mot Odd, som ikke skapte noe som helst etter de første 45 minuttene.

Det var også TIL som dominerte fra start på Alfheim.

Etter 13 minutter slo Aron Sigurdarson ballen til Sofiane Moussa som rundet Steffen Hagen før han satte ballen mellom beina på keeper Sondre Rossbach og 1-0 til TIL.

To kalddusjer

24 minutter var spilt da Odd utlignet. TIL-forsvaret sovnet i timen da Espen Ruud slo et fantastisk innlegg i bakrom. Bentley satte ballen sikkert i hjørnet fra omtrent syv meter.

Et minutt før pause fikk TIL en ny kalddusj av hurtigtoget. Olivier Occéan rundlurte Simen Wangberg på kanten, og slo et innlegg ut i feltet. Der kom Bentley stormende og satte ballen i lengste hjørne.

I duellen fikk Wangberg Odd-spissens arm i ansiktet og ble liggende. TILs kaptein mener han skulle hatt frispark, og serverte en kraftsalve mot pipeblåseren da han omsider kom seg på beina.

Raste mot dommeren

Også publikum reagerte, og da Trygve Kjensli blåste av for pause serverte de få oppmøtte en pipekonsert av dimensjoner.

Dette så ut til å tenne hjemmelaget, som skapte to store sjanser i starten av 2. omgang.

Med et snaut kvarter igjen var det fortjent at Runar Espejord satte 2-2 - på TILs fjerde sjanse etter pause.

Tre gode spisser

Et innlegg fra Mikael Norø Ingebrigtsen ble forlenget av Steffen Hagen. På bakerste lusket Runar Espejord som banket inn 2-2.

Da var det duket for ekstraomganger på Alfheim, og TIL seks minutter var spilt da Wangberg meide ned Bentley i feltet. Denne gangen var dommer Kjensli på parti med Wangberg, og vinket spillet videre.

Men TIL kom seg til kvartfinalen etter å ha spilt ut Odd etter de første 45 minuttene.

Takket være heroisk innsats og tre spisser som scorer mål.

TILs beste var Sofien Moussa.     Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.          Kilde:itromsø