Cup NM 3.runde 2016: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Endelig fikk Thomas Lehne Olsen vist sine kvaliter.

Tromsø var storfavoritter da de reiste til Tromsdalen for oppgjøret i cupens tredje runde. Men ”Dalingan” er ingen kasteball; de har seks seirer på seks kamper denne sesongen, og topper 2.-divisjon.

TUIL til himmels

”Gutan” virket stressa, og fikk det ikke lettere da Vegard Lysvoll sendte hjemmelaget i ledelsen midtveis i 1. omgang. En strøken langpasning fra Tomas Kristoffersen fant ”Mo” Ahamed i boksen. Han headet ballen i beina på Lysvoll som sendte Tromsdalen til himmels.

Hjemmelaget rystet gjestene, som var preget av rusk i maskineriet. Bård Flovik prøvde å jage spillerne framover, men måtte vente 44 minutter før kula lå i nettet bak Eirik Sørensen. Kent-Are Antonsen fant pannebrasken til Thomas Lehne Olsen som utlignet til 1-1 minuttet før pause.

Etter et drøyt kvarter av 2. omgang så det mørkt ut for TIL da Håkon Kjæve kom alene med keeper, men Filip Loncaric reddet mesterlig og holdt Gutan inne i lokalderbyet.

Blåste corner i mål

Det skulle koste Dalingan dyrt, for minutter senere sto det 2-1 til ”Gutan”, og nok en gang var det etter hjørnespark.

Denne gangen skrudde Kent-Are Antonsen ballen rett i mål – med god hjelp fra vinden i Tromsdalen.

To sene scoringer

Da ble det tungt for slitne Tromsdalen-ben, som aldri klarte å mobilisere en sluttspurt. De blottet seg bakover, og da benyttet Lehne Olsen muligheten. Fem minutter før slutt serverte han ballen til Magnus Andersen som satte inn TILs siste mål og 3-1.

”Lillebror” ga seg ikke helt, og på overtid tente Mathias Johnsen et lite håp med sin 2-3-redusering. Det hjal på ikke, og ”Gutan” er videre i cupen.

TILs beste Thomas Lehne Olsen.     Per Erik Haugen fra Rællingen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.